השבוע נכין אוכל ממצרכים שידועים כשומרים על הגוף ומחסנים אותו מפני מחלות החורף: דג סלמון עם דבש, חרדל ושום

הכן את גופך לחורף

מאת: עטרה גולד

 

החורף כבר כאן ואיתו השפעת וכל המחלות הלא נעימות שהקור והגשם גוררים איתם.

השבוע נכין אוכל ממצרכים שידועים כשומרים על הגוף ומחסנים אותו מפני מחלות החורף: דג סלמון עם דבש, חרדל ושום.

 

הסבירו לילד בהתאם לגילו ורמת הבנתו

הסלמון נחשב כמאכל בריא הודות לתכולה הגבוהה של חלבונים בבשרו, רמות נמוכות מאד של שומן ותכולה גבוהה במיוחד של אומגה 3 שהיא חומצת שומן שמועילה מאוד לגוף ואף ידועה בתור חומר אנטי דלקתי שעוזר בחיסון הגוף כנגד דלקות.

 

ונעבור למטבח

דג סלמון עם דבש, חרדל ושום

 

המצרכים

4 כפות דבש

1 כף חרדל דיזון

מלח

פלפל

2 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

חתיכות של דג סלמון

 

אופן ההכנה

מערבבים היטב את כל החומרים, מושחים את פרוסות הדג (אפשר לתת לילדים לעשות את זה) ומכניסים לתבנית.

אופים בתנור שחומם ל180 מעלות, עשר דקות עם תבנית מכוסה בנייר כסף, ועוד עשר דקות פתוח.

מבטיחה לכם שהגדולים ייהנו וגם הילדים יצטרפו בשמחה.

זה יוצא מממש טעים.

 

בתיאבון.

 

 

שלכם,

עטרה גולד
אמא לשתי בנות
חובבת בישול ואפיה
עוסקת בכתיבה

 


עוד באותו נושא

לקראת שבת – שני מתכונים שישדרגו את הארוחה

כמעט כל אדם מחכה לשבת. סוף השבוע, יום מנוחה שבו כל בני המשפחה נפגשים, נהנים משהות משותפת, משיחה וכמובן - ארוחת שבת טעימה. ארוחת השבת זה הזמן שלכם להשקיע במאכלים טעימים ומפנקים שבני המשפחה אוהבים.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!