היום הקינוח שנכין יהיה חגיגי וקריר במיוחד ואותו אני מקדישה לכל הילדים שחוגגים יום הולדת בחופש הגדול.

מוס שוקולד קפוא

שלום לכולם ושיא הקיץ שמח!

היום הקינוח שנכין יהיה חגיגי וקריר במיוחד ואותו אני מקדישה לכל הילדים שחוגגים יום הולדת בחופש הגדול.

כמו בכל שנה, בשיא הקיץ גם אני חוגגת יום הולדת וכשאר ילדי הקיץ אני זוכרת את ימי ההולדת שאף פעם לא נחגגו בתאריך כי זה באמצע החופש הגדול אבל תמיד היו מלווים בעוגה טעימה ושוקולדית במיוחד.

הקינוח היום כמובן נתון ליצירתיות ושינויים כמו בכל פעם, וגם היום אנו משתמשים בקרם קוקוס במקם שמנת מתוקה. אמנם יש להם את אותו אחוז של שומן אבל לבטן שלנו הרבה יותר קל להתמודד עם קוקוס מאשר עם מוצר חלבי.

היות ושומן לא ממש קופא, אנו מקבלים מוס קריר ונימוח, חצי קפוא וטעים מאוד מאוד.

 

 

המצרכים

200 מ"ל קרם קוקוס (מפחית שימורים)

200 גר‘ שוקולד מריר 60 אחוז

200 מ"ל קרם קוקוס- חצי הפחית הנותרת

לבסיס ולקישוט- פירורי ביסקוויטים, פירות, סוכריות, עדשים ועוד...

 

 

אופן ההכנה

  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • בסיר קטן מחממים 200 מ"ל קרם קוקוס על אש קטנה עד תחילת הבעבוע. שימו לב שלא לתת לקרם לבעבע יותר מדי, אחרת הוא יתפרק.
  • שופכים את קרם הקוקוס לקערה עם קוביות השוקולד ומחכים דקה-שתיים עד שימס קצת.
  • מתחילים לערבב בעדינות, בסיבובים קטנים מהמרכז, עד שכל התערות מקבלת צבע של שוקולד ואין גושים.
  • מקררים כשעה במקפיא או כ4 שעות במקרר.
  • בינתיים- מכינים תחתית: אם אתם מעוניינים בעוגה גדולה- אפשר לרפד אותה בביסקוויטים טבולים בחלב או בנס קפה. אם אתם מעוניינים בעוגות אישיות- אפשר לרפד את התבניות האישיות בפירורים ולהרטיב עם קצת חלב או נס קפה.
  • מוציאים את השוקולד מהמקפיא ומעבירים לקערת המיקסר.
  • מקציפים במהירות איטית עד שהתערובת מתרככת מעט ואז מוסיפים את שאר קרם הקוקוס (עוד 200 מ"ל).
  • מקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה והתערובת אחידה לגמרי, מדי פעם עוצרים את ההקצפה ומגרדים את דפנות הקערה עם לקקן.
  • כשהתערובת אחידה ויציבה (מרימים את המקציף והקרם לא נוזל למטה) מרוקנים אותה לתוך התבנית הגדולה או לתבניות הקטנות ומקפיאים למשך כמה שעות.
  • לפני ההגשה אפשר לקשט בסוכריות, פירות, קצפת וניל ועוד ועוד (עדשים- רק מעל גיל 5!).

 

בתיאבון ומזל טוב לכל ילדי החופש!

 

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

עולם של בריאות בין שתי פרוסות – כך תכינו כריך טעים ובריא

בין אם לאכילה בעבודה או בקופסת האוכל של הילדים לביה"ס, כריכים מציעים לנו עולם ומלואו ויכולים להיות בריאים ומזינים או "גוש" פחמימות ריקות שלא מעניקות לגוף כמעט שום ערך. מהם כללי היסוד להכנת כריך בריא? המשיכו לקרוא.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!