קבלו גרסה קלילה ודקה של חטיפי שומשום, קלים ומהירים, שאפילו ילדים יכולים להכין לבד!

שלום לכולם,

לפני שיבואו עלינו לטובה עוד חגים, ימי נושא ומתכונים מיוחדים, יש לנו שבוע אחד של כמעט שגרה, בו אפשר לעשות משהו מהיר, בריא וקליל, כחטיף בריאות לביה"ס או כארוחת 4, או סתם לכיף!

כולנו מכירים את השומשומיות הקנויות, בדרך כלל זהו חטיף עבה ודחוס, שצריך לשבור את השיניים בשביל לנגוס בו, ואי אפשר לאכול יותר משני ביסים בלי לשתות...

לכן, קבלו גרסה קלילה ודקה יותר של חטיפי שומשום, קלים ומהירים, שאפילו ילדים יכולים להכין לבד!

 

 

הסבירו לילד בהתאם לגילו ורמת הבנתו

במתכון שלנו נעשה שימוש בחלבון ביצה. אין צורך להפריד אותו מהחלמון בדייקנות, היות ולא מקציפים אותו, לכן אין צורך לדאוג לשאריות חלמון לא רצויות.

הכי נוח וקל זה להפריד את החלבון עם היד: שוטפים ידיים ומנגבים היטב. המבוגר יכול לשבור את הביצה לתוך היד של הילד, מעל קערה. החלבון ישר ינזל לקערה והחלמון יישאר על היד.

*לצעירים- זמן מצוין ללמוד את ההבדל בין חלבון לחלמון.

החלבון הוא החלק הבריא של הביצה. יש בו, איך לא- חלבון, שמאוד חשוב לנו לגדילה תקינה, ואין בו שומן בכלל.

אליו מתווסף השומשום, חומר הגלם האגדי של הטחינה והחלבה. יש בו אמנם שומן, אולם יש בו המון סידן (הרבה יותר מבחלב!), יש בו ברזל, מגנזיום ועוד ויטמינים בכמויות קטנות.

אם כך, חטיף כזה מספק גם ערכים תזונתיים, ולא רק סוכרים ושומנים...

אז קדימה לעבודה- 5 דקות בדיוק ואז לתנור על חום נמוך, מהרגע שהדפדפים מוכנים לאכילה- הם לא יישארו שם הרבה זמן... בהצלחה!

 

 

ונעבור למטבח

דפדפי שומשום

 

מצרכים:

1 חלבון ביצה

50 גר‘ (כחצי כוס) שומשום

1 כף סוכר חום

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל150 מעלות.

2. מערבבים ביחד את כל החומרים (לא להקציף), עד שהסוכר והשומשום הופכים לחלק בלתי נפרד מהחלבון.

3. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומתחילים ליצור שלוליות של התערובת. מומלץ לתת לילדים לנסות, אפילו שזה נוזלי מאוד. זה אימון טוב של מפרק כף היד...

*לא לשכוח להשאיר רווחים גדולים בין השלוליות, כי זה מתפשט במהלך האפייה.

*לילדים יותר גדולים אפשר לנסות לעשות כל מיני צורות של שלוליות, זה לא תמיד מצליח אבל בטוח יוצא מעניין.

4. מכניסים לתנור- כמו שמכינים נשיקות או מרנג, את החלבון אנחנו לא אופים כמו עוגה אלא בעצם "מייבשים" בתנור. זמן האפייה משתנה בין תנור לתנור. בממוצע בערך חצי שעה, עד שהשלוליות מתפשטות וזהובות.

5. משאירים בתוך תנור כבוי עד שהוא מתקרר.

6. להוציא ולחכות שהעוגיות יתקררו, רק אז ניתן להפריד אותן מהתבנית. (אם הן עדיין דביקות ניתן להכניס לעוד קצת בתנור).

 

לחטוף ולטרוף! הן לא יהיו כאן הרבה זמן...

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?