כדי להימנע מאכזבות במדורות ל"ג בעומר וקומזיצים ביום העצמאות כדאי להשתמש בזני תפוחי האדמה בעלי מרקם יבש המתאים למדורה
כדי להימנע מאכזבות במדורות ל"ג בעומר וקומזיצים ביום העצמאות כדאי להשתמש בזני תפוחי האדמה בעלי מרקם יבש המתאים למדורה.
בעת תכנון קומזיץ או מדורת ל"ג בעומר מוקדשת תשומת לב רבה לבחירת בשר, סלטים ומשקאות. דווקא לגבי תפוח האדמה, שעומדים במרכז החגיגה, נעשית הבחירה לרוב לפי הזן שזמין באותו רגע.
קיבוצי חבל מעון בנגב המערבי, מגדלי תפוחי אדמה "דוד משה", ממליצים לבחור למדורה בזנים המצטיינים במרקם יבש יחסית כדי שטעמם יהיה המשובח ביותר.
שלושה מתוך זני תפוחי האדמה הנמצאים בתקופה זו של השנה בשוק מתאימים גם למדורות: ג‘לי – זן בעל גוון צהבהב שמקורו בגרמניה, דיטה – זן הולנדי בעל פקעת מוארכת שבשרה צהוב וויולדי – זן הולנדי בעל צורה אליפטית וקליפה בהירה.
מומחי "דוד משה" ריכזו מספר עצות להצלחה בצליית תפוחי אדמה במדורה כדי להימנע ממפחי נפש של הוצאת תפוחי אדמה מפוחמים ולא ראויים למאכל לאחר המתנה מרובה:
על מנת להקל על הצרכנים המתלבטים, תפוחי האדמה נארזים מראש באריזות בצבעים שונים על פי השימוש המומלץ בהם: מילוי ואפיה - צהוב, בישול ומרק - ירוק וטיגון וצ‘יפס – אדום.
טיפים נוספים, המלצות ומתכוני תפוחי אדמה באתר דוד משה: http://www.dodmoshe.co.il/
עוד באותו נושא
לא כל הילדים שמחים בל"ג בעומר. יש כאלו שהאש, משחקי החץ וקשת או ההתקהלות עצמה מפחידים אותם. מדוע?
ברור שאם נקרב גפרור בוער אחד אל בול עץ גדול, הרי גם תיאחז בו אש, יהיה זה שטחי, ויהיה קשה להבעירו....
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...