במשך כל השנה ישנה בעיה תמידית בנוגע ללחם: אף אחד לא אוהב לאכול את ה"סוף" של הלחם, לכן מצטברות המון פרוסות...

שלום ולפני חג שמח!

אנחנו ממשיכים במאבק שלנו נגד בזבוז החמץ הנותר ומכינים עוד מטעמי "שאריות".

בלי קשר לפסח הממשמש ובא, גם במשך כל השנה ישנה בעיה תמידית בנוגע ללחם: אף אחד לא אוהב לאכול את ה"סוף" של הלחם, לכן מצטברות המון פרוסות של "סופים", שכוללות הרבה יותר מדי "קשה" של הלחם.

כך נוצר מצב שיש לנו במקפיא כמעט כיכר לחם רק מ"סופים" והייתי חייבת להרתם למשימה ולחשוב מה לעשות עם זה.

ברוב המתכונים ברשת ובכלל, פשטידות לחם מנצלות רק את החלק ה"רך" של הלחם. ברור, כי כולם אוהבים אותו. אבל זה לא עוזר לבעיה שלי.

אז ניסיתי וטרחתי והנה לפניכם שני מתכונים- אחד מלוח ואחד מתוק.

בשני המתכונים מרטיבים ומשרים מעט את הלחם במים, כך שיתרכך עוד לפני ההכנה.

המתכון המלוח הוא בעצם פשטידה לכל דבר והמתוק זו עוגת לחם, שקיבלה את המרקם של עוגת תפוחים חמה, שנייה לפני שממש נגמר החורף...

אני השתמשתי בלחם מלא ובלחם שיפון. הרגישו חופשי להשתמש בכל לחם שיש. J

 

פשטידת לחם מלוחה

  1. מה עושים עם הלחם: דרושות כ20 פרוסות לחם (כולל ה"סוף" של הלחם).
    חותכים את הפרוסות לחתיכות קטנות, שמים בקערה ומרטיבים במעט מים, כעת עושים תנועה של סחיטה ולישה, ככה שכל הלחם ירטב ויספוג את המים. (טוב לתרגול מטוריקה גסה...).
    משהים את הלחם הרטוב והסחוט בקערה במשך זמן ההכנה, כך הוא יתרכך.
  2. במחבת מטגנים עד שמשחים: 1 בצל חתוך לקוביות קטנות, קופסא וחצי של שימורי פטריות, או שתי קופסאות קטנות, או 1 קופסא של פטריות טריות.
  3. בקערה אחרת מערבבים: 2 ביצים, קופסת גבינה לבנה/ קוטג‘/ שמנת 5 אחוז, 3 כפות ממרח פסטו (אם אין פסטו אפשר לשים 3 כפות זעתר/ 1 כף אבקת מרק בצל), מלח ופלפל לפי הטעם.
  4. לקערה עם הביצים מוסיפים את הפטריות והבצל וגם את הלחם.
  5. מערבבים עד שהבלילה מכסה את כל הלחם (אם אתם מרגישים שהבלילה לא מספיקה, אפשר להוסיף מעט נוזל כמו חלב סויה או חלב קוקוס).
  6. מרוקנים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק, או לתבנית מלבנית בינונית, ואופים על 180 מעלות כ40 דקות, או עד שהפשטידה משחימה ומזלג יוצא יבש.

אפשרויות לגיוון:

המטרה בפשטידה הזו היא להשתמש בחומרים שיש בבית, לכן, אין בעיה להחליף את הפטריות באפונה, תירס, בטטה, או כל העולה על רוחכם.

כנ"ל לגבי תיבול הפסטו, אותו ניתן להחליף בממרח עגבנית מיובשות, אבקת מרק בטעם אהוב ועוד.... קשה מאוד להכין פשטידה לא טעימה...

 

פשטידת לחם מתוקה

השלב הראשון הוא אותו הדבר:

  1. כ20 פרוסות לחם (כולל ה"סוף" של הלחם).
    חותכים את הפרוסות לחתיכות קטנות, שמים בקערה ומרטיבים במעט מים, כעת עושים תנועה של סחיטה ולישה, ככה שכל הלחם ירטב ויספוג את המים. (טוב לתרגול מטוריקה גסה...).
    משהים את הלחם הרטוב והסחוט בקערה במשך זמן ההכנה, כך הוא יתרכך.
  2. מערבבים בקערה: פחית קרם קוקוס (בסופר יש נוזל אגוזי קוקוס וקרם קוקוס, לא להתבלבל), כחצי כוס צימוקים, 2 כפות סילאן, 1 שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל (לא חובה), כפית שטוחה קינמון, כחופן אגוזים שבורים גס (אם יש ילדים קטנים אפשר לטחון אותם דק והוסיף לתערובת, רק בשביל הויטמינים).
  3. מוסיפים לקערה את הלחם הרטוב. הבלילה אמורה להות נוזלית.
  4. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים על 170 מעלות כ40 דק‘ או עד שהחלק העליון של העוגה שחום ופריך.
    *פנים העוגה ישאר נוזלי, אבל היות ואין ביצים או קמח זה בסדר גמור ואף מומלץ.

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?