במשך כל השנה ישנה בעיה תמידית בנוגע ללחם: אף אחד לא אוהב לאכול את ה"סוף" של הלחם, לכן מצטברות המון פרוסות...
שלום ולפני חג שמח!
אנחנו ממשיכים במאבק שלנו נגד בזבוז החמץ הנותר ומכינים עוד מטעמי "שאריות".
בלי קשר לפסח הממשמש ובא, גם במשך כל השנה ישנה בעיה תמידית בנוגע ללחם: אף אחד לא אוהב לאכול את ה"סוף" של הלחם, לכן מצטברות המון פרוסות של "סופים", שכוללות הרבה יותר מדי "קשה" של הלחם.
כך נוצר מצב שיש לנו במקפיא כמעט כיכר לחם רק מ"סופים" והייתי חייבת להרתם למשימה ולחשוב מה לעשות עם זה.
ברוב המתכונים ברשת ובכלל, פשטידות לחם מנצלות רק את החלק ה"רך" של הלחם. ברור, כי כולם אוהבים אותו. אבל זה לא עוזר לבעיה שלי.
אז ניסיתי וטרחתי והנה לפניכם שני מתכונים- אחד מלוח ואחד מתוק.
בשני המתכונים מרטיבים ומשרים מעט את הלחם במים, כך שיתרכך עוד לפני ההכנה.
המתכון המלוח הוא בעצם פשטידה לכל דבר והמתוק זו עוגת לחם, שקיבלה את המרקם של עוגת תפוחים חמה, שנייה לפני שממש נגמר החורף...
אני השתמשתי בלחם מלא ובלחם שיפון. הרגישו חופשי להשתמש בכל לחם שיש. J
פשטידת לחם מלוחה
אפשרויות לגיוון:
המטרה בפשטידה הזו היא להשתמש בחומרים שיש בבית, לכן, אין בעיה להחליף את הפטריות באפונה, תירס, בטטה, או כל העולה על רוחכם.
כנ"ל לגבי תיבול הפסטו, אותו ניתן להחליף בממרח עגבנית מיובשות, אבקת מרק בטעם אהוב ועוד.... קשה מאוד להכין פשטידה לא טעימה...
פשטידת לחם מתוקה
השלב הראשון הוא אותו הדבר:

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com
עוד באותו נושא
הבעיה: חום כבד ומעיק, המשימה: קינוח מהיר ורצוי שיהיה מתוק, הפתרון: ארטיקים ביתיים בשלל צבעים וטעמים!
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...