התירס הוא צמח ממשפחת הדגן, גרגריו עשירים בעמילן. הוא משמש כמזון טעים, מזין, קל ומבריא לאדם ולבהמה.
בים בם בם (מרק) תירס חם-מי מאיתנו או מילדינו אינו מכיר את סיפורה של מרים רות?
אף אחד!
כדאי להביא לידיעתם שישנם עוד כמה מאכלים המבוססים על תירס כמו: פופקורן, במבה וקורנפלקס.
אבל מומלץ יותר לבשל איתם את המתכון הבא, שיחמם אתכם בימים קרים.
הסבירו לילד בהתאם לגילו ורמת הבנתו
התירס הוא צמח ממשפחת הדגן, גרגריו עשירים בעמילן. הוא משמש כמזון טעים, מזין, קל ומבריא לאדם ולבהמה. מהתירס הטחון מפיקים את מזון התינוקות קורנפלור-עמילן תירס. קמח מומלץ יותר בעל ערך תזונתי גבוה יותר, הוא הפולנטה - קמח תירס מלא, מגרעינים שיובשו ונטחנו. בצורה זו הוא מכיל את כל מרכיביו התזונתיים.
ברפואה העממית נחשב התירס כמחזק כליות. שתיית תה שהוכן מהחוטים העוטפים את קלח התירס נקרא "זקן תירס". תה זה ידוע כמעודד מתן שתן והוא טוב בין השאר למצבי הצטברויות נוזלים בגוף, בצקות ודלקות בדרכי השתן.
מצויין כמנה ראשונה ללא גלוטן.
ונעבור למטבח
מרק תירס ו"אטריות" ביצים
מצרכים:
מים
2 כפות גדושות של אבקת מרק מרכיבים טבעיים ללא M.S.G
שקית (800 גרם) גרגירי תירס קפואים "הרדוף"
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
3 ביצים
קמח פולנטה
אופן ההכנה:
להוסיף לחצי סיר מים:
2 כפות גדושות של אבקת מרק, לשפוף את השקית תירס, מלח ופלפל ולהביא לרתיחה.
לשפוך חלק מהמרק לקערה חסינה ולערבל במעבד מזון. להחזיר לסיר.
לערבב 3 כפות קמח פולנטה עם כוס מים פושרים ולשפוך למרק הרותח.
ולסיום מוסיפים 3 ביצים טרופות דרך מסננת קטנה כדי ליצור נטיפי ביצה ובוזקים מעל בצל ירוק לקישוט בהגשה...
הכי פשוט להכנה וילדים אוהבים את זה!
בתאבון.
צמרת בן דוד
נטורופתית והרבליסטית קלינית N.D , CI.H
דוא"ל: tosaf.tvuna@gmail.com, טלפון: 054-2395574
עוד באותו נושא
עונת הדובדבנים התחילה, וזו הזדמנות מצויינת להכין עם הילדים קלאפוטי דובדבנים, מאפה שמקורו בצרפת...
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...