כבר הזכרנו פה את האפקט שיש לחורף- לגרום לנו לרצות לנשנש עוד ועוד. אולם, עם הזמן מתעוררת תחושה של רצון לאכול אוכל אמיתי

לביבות בטטה אפויות

מאת: הגר עוז

סופשבוע נעים וחורפי לכולם!

החורף הולך ומתקדם, ואיתו הגשמים הבאים עלינו לטובה.

כבר הזכרנו פה את האפקט שיש לחורף- לגרום לנו לרצות לנשנש עוד ועוד. אולם, עם הזמן מתעוררת תחושה של רצון לאכול אוכל אמיתי, חם, מבושל וטעים. אז הנה לפניכם מתכון למשהו בין אוכל לנשנוש. יכול לשמש כחטיף לארוחת ארבע ויכול גם להתלוות לארוחה כתוספת.

הסבירו לילד בהתאם לגילו ורמת הבנתו

המרכיב המרכזי במתכון היום הוא בטטה- ירק שורש כתום, שלטעמי אינו מוערך מספיק ביחס לחברו הותיק- תפוח האדמה...

לפני הכל, צבעה הכתום הוא צבעם של הטחול והקיבה ע"פ הרפואה הסינית. הכוונה היא שכל ירק כתום עוזר לחיזוק הטחול והקיבה, ובכלל- מערכת העיכול.

כמו כן, בטטה היא חלק מהמזונות המחממים. בחורף, ולמי שסובל מקור, רצוי לאכול מזונות מחממים בכדי לשמור על האנרגיה שלנו ולחזק אותה (עוד מחממים הם כל הירקות הכתומים, שום, בצל, קישוא ועוד).

כמו הגזר, היא עוזרת להגדיל את הייצור של ויטמין איי ובכך תורמת לראייה. ע"פ מחקרים נוספים היא עוזרת גם לבעיות לב.

המתכון הפעם – לביבות בטטה אפויות- דורש יצירתיות ותחושה.

ניתן להכין אותו ללא גבינה וניתן גם להפוך את הלביבות לפשטידה (פשוט לשפוך את כל הבלילה לתבנית אחת). אם הבלילה יוצאת נוזלית מדי אפשר להוסיף קמח, ואם קשה מדי ניתן להוסיף עוד בטטה או מעט חלב. פשוט- להרגיש...

 

ונעבור למטבח

לביבות בטטה אפויות

 

4 בטטות (או 3 גדולות)

1 ביצה

4 כפות קמח מלא תופח (ולרגישים לגלוטן: אפשר להחליף את הקמח בקמח קונדיטור ללא גלוטן פלוס חצי כפית אבקת אפייה או קמח חומוס ללא גלוטן פלוס חצי כפית אבקת אפייה ואפשר גם לוותר על אבקת אפייה- זה עדיין יוצא טעים).

כ50 גר‘ גבינה מגוררת- בולגרית או צהובה (לא חובה!)

מלח, פלפל, כמון, כורכום (לפי הטעם, אפשר להוסיף או להחסיר תבלינים...)

 

מבשלים את הבטטות במים חמים עד לריכוך. לאחר שמתקררות, מקלפים ומועכים לפירה (אפשר במועך ייעודי ואפשר גם עם מזלג).

מוסיפים ביצה, קמח וגבינה ומערבבים עד לקבלת עיסה בצקית. לא קשה כמו בצק ולא רכה כמו בלילה לפנקייק. משהו באמצע. אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם.

בעזרת ידיים רטובות או עם שתי כפיות, מניחים עיגולים מהתערובת על תבנית עם נייר אפייה. העיגולים לא חייבים להיות סימטריים, להפך- אפשר בכל מיני צורות.

אופים כ20 דק‘ על 180 מעלות, או עד שהלביבות שחומות וקשות למגע. כשמרגישים שהן מוכנות מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים להתקרר. אם מנסים להוציא אותם מהתבנית כשהן חמות הן יכולות להתפרק.

רוטב יוגורט

היוגורט- ידידנו משכבר הימים, כעוד תוספת נהדרת למכון. יוגורט ביו גם עוזר לחיזוק הגוף כשלוקחים אנטיביוטיקה (לפעמים אין ברירה...).

הרוטב הוא גם הזדמנות נהדרת לאכול ירקות ירוקים- עירית, פטרוזיליה וכוסברה יתאימו מאוד, כל אחד ומה שהוא אוהב. אם הילדים גדולים אפשר לקצוץ את הירוקים ביחד איתם, ואם הם יותר קטנים או שמפריעות להם חתיכות גדולות שנתקעות בשיניים, אפשר לטחון במעבד מזון (אפשר רק את הירוקים או את כל הרוטב ביחד).

מערבבים- יוגורט אחד עם חצי כפית מיונז וכפית מיץ לימון, מוסיפים חופן עירית קצוצה (אפשר ורצוי לשלב עם עוד ירוקים), מוסיפים מעט מלח ופלפל.

*לאלרגיים או למי שרוצה מתכון פרווה, ניתן להחליף את היוגורט בטחינה (טחינה גולמית, מים ולימון, וירוקים למיניהם) כמובן שללא מיונז.

 

בתיאבון!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

צ'ורוס מושחתות שמתאימות בדיוק לחנוכה

למי שהתעייף מהסופגניות הרגילות הנה הצעה קצת אחרת: צ'ורוס - סופגניות ספרדיות ארוכות, זהובות וטעימות!!

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!