חום גבוה כשלעצמו אינו מחלה אלא ביטוי למלחמה של מערכת החיסון במחלה.
מאת: ד"ר דורון כרמי, מומחה באנדוקרינולוגיה וברפואת ילדים
החום הוא תגובה של הגוף לזיהומים ויראליים או חיידקיים.
כאשר המוח מקבל מסרים אשר מיידעים אותו על פלישה של וירוס, או חיידק משתנה התרמוסטט במוח והדבר מתורגם לעלית חום הגוף. עליית החום עשויה לסייע לגוף במלחמה נגד הווירוס הפולש.
חום גבוה כשלעצמו אינו מחלה אלא ביטוי למלחמה של מערכת החיסון במחלה. אצל ילדים ניתן לטפל בחום באמצעות אמבטיות פושרות, קומפרסים קרים על המצח, אוורור החדר וכן באמצעות טיפול תרופתי של סירופ המכיל פאראצטמול, כדוגמת טיפטיפות נובימול.
לצד החום ישנו מדד נוסף לקביעת חומרת מצבו של הילד והוא "מצבו הכללי" הנקבע על ידי תפקודו - היכולת שלו להתפנות למשחקים, כמה הוא מחייך, תאבון וכדומה.
הורדת החום מסייעת לנו בהערכת מצבו הכללי של הילד בכך שנוכל לבחון האם הילד חוזר לתפקוד רגיל לאחר שחום גופו חזר לרמתו התקינה.
עליית חום אינה סיבה למהר ולרוץ למרפאה כאשר מדובר בתינוק שגילו למעלה מ-3 חודשים, שמצבו הכללי טוב ואין לו סימני מצוקה כגון: הקאות חוזרות, כאב ראש עז, קוצר נשימה, סטרידור, ישנוניות חריגה, או סימנים חיצוניים כגון: פריחה, דלקת מפרקים או צליעה והוא אינו סובל ממחלה כרונית המצריכה פניה למרפאה.
במלים אחרות עם רוב הילדים הסובלים ממחלות חום כדאי להמתין 24-48 שעות לפני פניה למרפאה. זאת מאחר שבחלק גדול ממחלות החום סימני המחלה מתפתחים רק לאחר24-48 שעות להופעת החום ובנוסף הביקור במרפאה עלול לגרום לילד להדבק מילדים אחרים במרפאה.
באיזה מדחום כדאי להשתמש ?
על הכותב:
ד"ר דורון כרמי,
מומחה באנדוקרינולוגיה וברפואת ילדים
יועץ לסדרת טיפטיפות של כצט
טיפטיפות מבית כצט- סדרת תרופות שפותחו והותאמו במיוחד לתינוקות ופעוטות מגיל לידה. היתרונות הבולטים של טיפטיפות: * מכילות מרכיב פעיל יחיד * מוגש במנות קטנות – כל פעוט יכול לבלוע בקלות, מונע פליטה של התרופות *מוצרי הברזל והוויטמין מכילים טפטפת אינטגראלית למינון מדויק והיגיינה מקסימאלית * במוצרי הטיפול בחום וכאבים, נזלת וליחה קיימים מזרקים המאפשרים התאמה מדויקת ואופטימלית של המנה למשקל הפעוט ולא לגילו שהינו מדד משתנה בין פעוט לפעוט * המוצרים מיוצרים תחת השגחה קפדנית ותקנים מחמירים.
עוד באותו נושא
ילדים בכלל ותינוקות בפרט נוטים לא לשתף פעולה בנטילת תרופות, ובניגוד למבוגרים קשה מאוד לשכנע אותם שהתרופה נחוצה לבריאותם. גם טעמה של התרופה עלול לדחות אותם. מה עושים?
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...