פשטידה מתקתקה, טעימה וקלה לעיכול ובעלת צבע אטרקטיבי לילדים. מזון טוב לתינוקות, ילדים ומבוגרים

שיהיה יום כתום

פשטידה מתקתקה, טעימה וקלה לעיכול ובעלת צבע אטרקטיבי לילדים. מזון טוב לתינוקות, ילדים ומבוגרים.

 

הסבירו לילד בהתאם לגילו ורמת הבנתו

הירקות הכתומים: גזר, דלעת, דלורית ובטטה נחשבים למזינים ביותר בזכות תכולת הבטא קרוטן שמצויה בהם.

בטא קרוטן הוא אנטי אוקסידנט חזק וידוע כמנטרל רדיקלים חופשיים המזיקים למבנה הבסיסי של התא. לבטא קרוטן מיוחסים היתרונות הבאים: מניעת סרטן ומחלות לב, חיזוק המערכת החיסונית ושיפור הראיה.

בטא קרוטן הופך לויטמין A כשתפקידו בגופינו: ראיית לילה תקינה, חידוש רקמת העור וריפוי פצעים, תקינות מערכת החיסון ועיכוב הזדקנות.

אנו, ההורים, יכולים לנצל את סגולותיהם של הירקות הכתומים לטובת בריאות ילדינו, ולשלב רבות מהן בפשטידה אחת!

הילדים ייהנו מהטעם ומהתהליך ההכנה, ואנחנו נהנה מהידיעה שהם אוכלים אוכל מזין.

 

ונעבור למטבח

פשטידה כתומה

 

מה צריך:

1 בטטה גדולה

2 גזרים

2 ביצים אורגניות טרופות

כוס קוואקר שיבולת שועל – דגן מזין וידידותי למערכת העיכול.

400 גרם דלורית

400 גרם דלעת

300 גרם טופו – מהווה תחליף מצויין למוצרי חלב או בשר. משמש כחלבון מלא הכולל את כל חומצות האמינו שהגוף זקוק להן.

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שמן זית לשימון התבנית

 

אופן ההכנה:

מבשלים את הבטטה, הגזרים, הדלורית והדלעת עד להתרככות. מסננים ומועכים למחית.

מוסיפים כוס קוואקר.

מפוררים את הטופו בידיים.

מוסיפים את הביצים ומערבבים הכל לתערובת אחידה.

משמנים תבנית ומעבירים אליה את התערובת.

משטחים ואופים בתנור שחומם מראש.

אופים כ-45 דקות או עד שהפשטידה תתייצב ותזהיב.


עוד באותו נושא

קינוח כוסות מוקה וניל

קינוח כוסות מעולה על בסיס קרם פטיסייר בשילוב שכבת קראנץ של הופלים הטעימים של מן בטעם קפה.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!