מתכון של השף שגב משה לחברת מלח הארץ, בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם"

פוקאצ'ה עם מלח רוזמרין ושומשום

מאפה ביתי ואומתי לארוחת שבועות: פוקאצ‘ה עם מלח רוזמרין ושומשום

מתכון של השף שגב משה לחברת מלח הארץ, בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים

 

רכיבים:

1 ק"ג קמח לבן

10 עלי בזיליקום קצוצים דק

1 חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצות

4 כפות גדושות שמרים יבשים

550 מ"ל מים פושרים

1 כפית סוכר

1 כף שטוחה פתיתי מלח רוזמרין

4 כפות שמן זית

5 שיני שום טרי חתוך גס, 1 פלפל צ‘ילי אדום וחריף קצוץ דק

לפיזור לפני האפייה: שומשום, חצי כפית פתיתי מלח רוזמרין

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל החומרים בקערה גדולה ולשים אותם כ-8 דקות, עד לקבלת מרקם הומוגני (אפשר להוסיף קמח במידת הצורך, אך יש לזכור שתוספת רבה מדי של קמח תשנה את המרקם הסופי).
  2. מתפיחים את הבצק במשך שעה במקום חמים. מקמחים תבנית מרובעת. מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומרדדים לפי צורת התבנית.
  3. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית המקומחת ומתפיחים כחצי שעה נוספת עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. לאחר שהפוקצ‘ה תפחה שוב, בוזקים עליה שמן זית ומפזרים חתיכות שום. מחדירים באצבעות את השמן לבצק. 
  5. מחממים תנור ל-220 מעלות, מפזרים מעל  הפוקצ‘ה כמות נדיבה של שומשום ומפזרים מעל הכול כפית של פתיתי מלח רוזמרין. אופים בין 20 ל-30 דקות עד לקבלת גוון של חלה אפויה.

 

הטיפ של שגב: לקראת ההגשה מפזרים מעט פתיתי מלח ומגישים לצד שמן זית או חמאה.

 

חג שמח וטעים...
ובתיאבון


עוד באותו נושא

מאפינס תירס שילדים אוהבים

פשטידה טעימה שחביבה מאד על ילדים. רק תוסיפו קצת ירקות בצד - והרי לכם ארוחת ערב נחמדת.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!