ילדכם עבר אבחונים שונים, אך השאלה היא האם לאחר האבחון הוא מקבל את העזרה הנכונה, ומהי העזרה הנכונה עבורו?
ילדים עם הפרעת קשב חווים רגשות רבים של מבוכה, האשמה עצמית ובעיקר מאבדים את הבטחון העצמי ואת התקווה, האם אני אצליח?!
אותם ילדים עוברים אבחונים שונים אך השאלה שנשאלת היא האם לאחר האבחון הם מקבלים את העזרה הנכונה, ומהי העזרה הנכונה עבור אותו ילד?
הדבר החשוב מבחינתי הוא להחזיר את האמונה של הילד בעצמו, את התקווה. אני יכול להצליח! אני מוכשר! להראות לילד שהוא יכול לבצע פעולות ומעשים פשוטים והוא לא שונה מאחרים. הכישרון הגדול של ילדים עם הפרעות קשב היא החשיבה שלהם. הם חושבים אחרת "מחוץ לקופסה" ומוצאים דרכים יצירתיות להצליח בתחומים שונים, לכן עלינו לראות בכך כישרון ולעודד ולטפח את הדרך שלהם תוך כדי הנחיה והדרכה לשיטות ארגון וסידור אשר יעזרו להם להגיע למטרותיהם.
מספר דרכים להתנהלות נכונה:
בהצלחה!
על הכותבת:
עמליה עלימה
מאבחנת ומטפלת מוסמכת בילדים עם קשיי התנהגות/לימוד/ תפקוד
טלפון 054-7231104
מייל :amalia@amaliaalima.co.il
עוד באותו נושא
פתאום עברנו ממצב קיצוני של חוסר זמן למצב של 24/7 עם הילדים. ודווקא בימי קורונה והסגר, צריך לדעת שארגון הזמן הנו חשוב ביותר. למה? מה צריך לארגן? ואיך עושים את זה?
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...