בל"ג בעומר אנו זוכרים את רבי עקיבא ותלמידיו הרבים. אנו מדליקים מדורות משתמשים בחיצים וקשתות ומספרים קורות אותם הימים הקשים

ל"ג בעומר

דברים מהלב!

שלום ילדים,

בשבוע הבא במוצאי שבת כולנו נדליק את מדורת ל"ג בעומר שבו זוכרים את רבי עקיבא ותלמידיו הרבים שהסתתרו בהרים בתוך המערה מפני הרומאים שכבשו את הארץ והרסו את בית המקדש.

שם במערה הם למדו תורה למרות שנאסר עליהם ע"י הרומאים. עצי חרוב שגדלו ליד המערה ומעיין מים הם שסיפקו אוכל ושתייה לרבי עקיבא ולתלמידיו עד שתפסו הרומאים את רבי עקיבא ואת תלמידיו ומאז במשך שלושים ושלושה ימים לאחר קציר העומר זוכרים את אלפי התלמידים שנפלו במלחמה נגד הרומאים ואת רבי עקיבא שמת בכלא הרומאים ואת כל תלמידו הרבים.

בל"ג בעומר מדליקים אנו מדורות משתמשים בחיצים וקשתות ומספרים קורות אותם הימים הקשים והנוראים ומקווים כי שוב לא נדע כיבוש מהו.

בכל ישוב בארץ מקיימת חב"ד תהלוכת ל"ג בעומר ופעילות רבה לילדים. גם לי יצא להשתתף בפעילות כזו ביום ראשון הבא בשעה 11 בבוקר בגן מאיר בת"א ואחה"צ בשכונת אם המושבות בפ"ת בפעילות מיוחדת שסניפי חב"ד מארגנים וכולם מוזמנים ליהנות מחגיגה אמיתית.

כמידי שנה אני רוצה להזהיר אתכם מפני המדורות שהן מסוכנות מאוד, ולהיזהר מהאש כי אש זה לא משחק וכוויות זה דבר מאוד כואב ויכול להרוס חיים לכן תשמרו על עצמכם.

במקרה של שריפה יש להתקשר למוקד 102 - מכבי האש, שנמצאים בכוננות גדולה כל השנה ובמיוחד בלילה הזה.

ל"ג בעומר שמח לכולם,

הרבה תפוחי אדמה צלויים ומרשמלו טעים,

איציק הליצן

 

פינת המכתבים
שאלה:
שלום קוראים לי אביב ואני בן 11. אני כל הזמן רב עם אמא שלי שהחדר שלי מבולגן והבגדים מפוזרים על הרצפה והיא כל הזמן רוצה שאני אסדר את החדר. אנו רבים על זה הרבה ואפילו צועקים אחד על השני אולי תגיד לאמא שלי שתעזוב אותי בשקט בתוך הבלגן שלי?

תשובה:
אביב החמוד,
גם אני אבא לשלושה ילדים והבעיה שלך מוכרת לי היטב.
אני מבין אותך, שאתה רוצה את הבלגן שלך הכל טוב ויפה, אבל חדר צריך לסדר כי אתה חי בבית שיש בו עוד אנשים. הניקיון חשוב גם לבריאות של המשפחה ולא יקרה לך שום דבר אם תאסוף את הבגדים המלוכלכים שלך לסל הכביסה ואת העיתונים וכל דבר אחר תחזיר למקום פעם ביום.
כך גם לך יהיה יותר נעים ותוכל למצוא יותר בקלות את הדברים שלך ולמנוע ויכוחים מיותרים
איציק הליצן.

 

פינת המעשה הטוב
גיבור היום הוא תומר.
לתומר יש אח מיוחד שהוא ילד נכה על כיסא גלגלים ותומר אוהב אותו למרות הנכות שלו הוא משחק איתו במשחקים, כשבאים אליו חברים הביתה הם משחקים ביחד ונותנים לו הרגשה שהוא לא שונה מהאחרים.
אמא שלהם סיפרה לי שבלי היחס החם של תומר החיים בבית היו הרבה יותר עצובים וקשים וכואבים, אבלעם המון אהבה החיים בבית יותר קלים ושמחים.

כל הכבוד וישר כוח!
איציק הליצן

 

ההמלצה השבועית
השבוע אמליץ לכם על הספר "הערב תגיע אורחת" שכתב ואייר שגיא יהוד.
"אני גם רוצה לבוא", אמרתי, "אני כבר קוף בוגר, לא רוצה בלעדיכם בבית להישאר". "נכון", אמר אבא, "אתה כבר קופיף גדול. להישאר עם בייביסיטר אתה כבר יכול".ערב יורד, ובבית משפחת קופרמן אמא ואבא מתכוננים לצאת ל"בילוי של גדולים". איך יגיב קופיף קטן כשיודיעו לו הוריו שהערב הוא אינו מצטרף אליהם? איזו אורחת מיוחדת תגיע לביקור בהעדרם? ומי ייהנה יותר מהבילוי, אמא ואבא או הוא והאורחת המיוחדת?

סיפור על פרידה ראשונה שמתחיל קצת עצוב ונגמר שמח.

מומלץ בחום,
איציק הליצן

 

הבדיחה השבועית:
ילד חוזר מבית הספר ואמר לאימו:
"אמא, תראי קיבלתי מאה במבחן!"
שואלת האמא: "איזה מבחן?"
משיב הבן:"חמישים במתמטיקה וחמישים בתנ"ך"


עוד באותו נושא

מדור שבועות 2013

בשבוע הבא נחגוג את חג השבועות שהוא אחד משלושת הרגלים שבהם היו בני ישראל עולים לבית המקדש

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!