בריא וטוב לאכול פיתה מקמח מלא מרוחה בחומוס בייתי ושפע של סלטים עשירים

חומרים:

500 גרם  חומוס מושרה ל-2 יממות

500 גרם טחינה משומשום מלא

מיץ מ 4-5 לימונים סחוטים טריים

מים

מלח (בהתאם לצורך)

4-5 שיני שום כתושות

 

אופן ההכנה:

 לבשל את גרגירי החומוס עד שמתרככים עם כפית סודה לשתייה.

בכלי נפרד לערבב טחינה עם לימון, שום וקצת מים לקבלת עיסה.

במקביל ובכלי נפרד, לטחון את החומוס עם מעט מים.

לערבב את החומוס והטחינה יחדיו ולהוסיף קצת שמן זית.

לפזר קצת גרגירי חומוס מלמעלה.

 

בריא וטוב לאכול פיתה מקמח מלא מרוחה בחומוס בייתי ושפע של סלטים העשירים בין השאר בנבטי ברוקולי ואלפלפא המכילים כמויות גדולות של חומרים נוגדי-חמצון, אנזימים, ויטמינים ומינרלים.

בתום הארוחה, מומלץ לשתות חליטות מצמחי מרפא אשר יסייעו בעיכול האוכל וימנעו הרגשת כבדות. 
צמחי מרפא מומלצים הינם: קמומיל ו/או מנטה (נענע חריפה) ו/או שומר ו/או אניס.  רצוי להשתמש בצמחים יבשים ו/או טריים ולא בתיונים מוכנים. ניתן לקנות צמחים יבשים בחנויות טבע ולהשתמש ב 2-3 כפיות לכוס מים רותחים. יש להמתין כ-15 דקות לסנן ולשתות בהנאה.

 

בתאבון!

 

על הכותבת:
מיכל פדרליין,
נטורופתית והרבליסטית קלינית,
מרצה לצמחי מרפא מערביים במכללת "רידמן"

 


עוד באותו נושא

טראפלס שוקולד לפסח

אצלנו יש תמיד מן התלבטות- מה נאכל לקינוח? ארוחת החג גם ככה ארוכה וממלאת יותר מכל ארוחה אחרת שלא מלווה במצות...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!