המתכון היום הוא מתכון הפתעות- מהר מאוד מבינים את הרעיון ואז אפשר להוסיף, להחסיר ולשנות כאוות נפשיכם!
שלום וחג שמח לכולם!
אצל חלקנו, הילדים הגדולים, אולי עובר ט"ו בשבט ללא שימת לב מיוחדת במיוחד משום שזהו חג בלי חופש.
לעומת זאת אצל הילדים זהו הפנינג שלם: כבר לפני התאריך הרשמי יש הכנות- לומדים שירים, לומדים את מסורות החג, יוצאים לנטיעות ועורכים סדר.
בקיצור- סיבה למסיבה!
מלבד הילדים, עוד דרך לחוש שמגיע ט"ו בשבט היא האווירה בחנויות הסופר ובמרכזי הקניות. כחודש לפני החג כבר אפשר לראות מדפים ושולחנות עמוסים בפירות יבשים ושאר טובין לכבוד חג האילנות.
אם כן, וודאי תוכלו לנחש שהמתכון היום כולל... פירות יבשים!
כולנו כבר מכירים את המנהגים והמסורות השונות של החג, כולנו נטענו עצים לפחות פעם אחת ושמחנו בחגנו, ואם תהיתם למה בעצם אוכלים פירות יבשים- משום שזו היתה הדרך היחידה בה בני ישראל יכלו לאכול פירות מארץ ישראל, ולהרגיש את טעמה- ארץ זבת חלב ודבש.
המתכון היום הוא מתכון הפתעות- מהר מאוד מבינים את הרעיון ואז אפשר להוסיף, להחסיר ולשנות כאוות נפשיכם!
תרגישו חופשי לחגוג ברעיונות משלכם!
ונעבור למטבח
חלת הפתעות לט"ו בשבט
(מצרכים לעשר לחמניות הפתעה)
1 כמות בצק שמרים (מתכון בהמשך)
ממרח חלבה/ממרח תמרים
פירות טריים: אגסים קלופים וחתוכים, בננות חתוכות לפרוסות.
פירות יבשים: צימוקים, תמרים, שזיפים, תאנים, משמשים- הכל כמובן ללא גרעין וחתוך לריבועים.
למתפנקים: שוקולד לבן חתוך לחתיכות קטנות.
בצק שמרים של חלות:
1 כוס מים פושרים
1 כפית שמרים
1 כפית סוכר
חצי כפית מלח
כף שמן
2 כוסות קמח (אפשר כוס קמח רגיל וכוס קמח מלא)
אופן ההכנה:
גיוונים ופינוקים:
הצעה למשחק לט"ו בשבט:
אפשר לקשט את החלה שלנו במקלות סוכריה (או קיסמים) עם חתיכות של פירות ומרשמלו, אפשר לקשט את החלה עצמה (בנוסח פרצופים מתפוזים שכולנו עשים בגן...)
הממרח שהשתמשנו בו יכול לשמש לנו כ"דבק" בהצלחה וחג שמח!!
שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com
עוד באותו נושא
יום השואה ויום הזיכרון מתקרבים והשאלה שעולה היא איך מתווכים לילד את הימים האלו כך שמצד אחד ירגיש בטוח ומצד שני...
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...