הניסוי שלנו השבוע הוא מתוק, קר וניתן לאכילה. כדאי לנסות בבית...
באדיבות מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים
הניסוי שלנו השבוע הוא מתוק, קר וניתן לאכילה.
כדאי לנסות בבית...
החומרים לניסוי
תרכיז פטל (או כל תרכיז מתוק אחר)
מים
סוכר
שתי כוסות ריקות
כפית
אופן הניסוי
הכינו בכוס אחת מיץ פטל טעים, הוסיפו לתערובת שלוש כפות סוכר וערבבו.
בכוס השניה הכינו מיץ פטל והכניסו לתוכה כפית.
הכניסו את שתי הכוסות לשעתיים-שלוש למקפיא, ולאחר שהמים קפאו- הוציאו אותן.
בכוס הראשונה, זו עם הסוכר, תקבלו ברד טעים וקריר.
בכוס השניה, זו עם הכפית, תקבלו קרטיב קרח קפוא.
הסבר מדעי
המים והסוכר יוצרים תמיסה
ככל שכמות הסוכר במים גבוהה יותר, כך טמפרטורת הקיפאון שלה יורדת, חלקיקי הסוכר מפריעים למולקולות המים ליצור קשרים חזקים ולכם קיבלנו קרח גרוס כלומר- ברד.
בכוס ללא הסוכר, לעומת זאת, רמת הסוכר נמוכה ולכן הצלחנו להקפיא את התערובת וליצור קרחון קפוא וטעים.
שיהיה בתיאבון...
הניסוי באדיבות מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים
עוד באותו נושא
שמן ומים - ניסוי מקסים לילדים בנושא צפיפות - החרוזים יתמקמו בגבהים שונים על פי צפיפות החומרים.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...