כמעט כל אדם מחכה לשבת. סוף השבוע, יום מנוחה שבו כל בני המשפחה נפגשים, נהנים משהות משותפת, משיחה וכמובן - ארוחת שבת טעימה. ארוחת השבת זה הזמן שלכם להשקיע במאכלים טעימים ומפנקים שבני המשפחה אוהבים.
בין אם מדובר על עוגות שכולם אוהבים, תבשילים או חלות מפנקות ואיכותיות, אם אתם מחפשים מתכונים מיוחדים וטעימים לשבת הקרובה הביתית והמשפחתית, כדאי לכם להמשיך לקרוא...
מתכון לחלה
אין ספק שסימן ההיכר של שבת הן חלות טריות, ביתיות ואפויות. חשוב שתדעו שחלות מעשה ידיכם יכולות ללא ספק לשדרג כל ארוחה שלכם ועל כן, כדאי מאוד שתשקיעו מעט מזמנכם ותאפו חלות. תתפלאו לשמוע שלא מדובר על הליך אפייה מורכב מדי וכל אדם בהחלט יכול לאפות חלה.
המצרכים להכנת חלה:
קילו קמח
3 כפות שמרים יבשים
רבע כוס שמן
כפית סוכר
כפית מלח
2 ורבע כוסות מים
לציפוי: ביצה ושומשום או כל דבר אחר שאתם רוצים לשים מעל החלה.
כיצד מכינים?
בשלב הראשון מכניסים את הקמח לקערה, עושים בור בקמח ומכניסים אליו את השמרים, מערבבים את התערובת
בשלב השני מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
בשלב השלישי מוסיפים את השמן ובאופן הדרגתי את המים ומתחילים ללוש את הבצק. חשוב מאוד לשים לב למרקם של הבצק. אם מדובר על בצק דביק מדי ניתן להוסיף לו מעט קמח, אם מדובר על בצק יבש מדי ניתן להוסיף לו מעט מים. המטרה היא שהבצק יהיה אחיד ונוח לעבודה.
בשלב הרביעי משאירים את הבצק לתפוח כאשר המטרה היא שהוא יכפיל את הנפח שלו. אין להתפיח יתר על המידה וזאת בכדי שהחלות יהיו במרקם הטוב ביותר.
כאשר הבצק תופח מחלקים אותו לכמה חלקים שרוצים בהתאם לגודל חלות וכמות חלות שרוצים ליצור מהבצק ומתחילים לקלוע צמות של חלה. ניתן להכין חלות מסוגים שונים ואתם תמיד יכולים לחפש הדרכות לגבי יצירת חלות מסוגים שונים.
לאחר קליעת הצמות, מערבבים את הביצה ובאמצעות מברשת ייעודית מתחילים לעבור על הצד החיצוני של החלות, כאשר המטרה היא שהן תצאנה שחומות ויפות. מחממים מראש תנור ל180 מעלות ולאחר מכן מפזרים על החלות שומשום.
מניחים את החלות בתבניות התנור מרופדות בנייר אפייה ונותנים להן עוד חצי שעה של תפיחה.
מכניסים לתנור ומוציאים כאשר החלות שחומות, יפות ועשויות היטב.
אין ספק כי חלה טרייה תשדרג לכם לחלוטין את שולחן השבת ותעניק את הטעם הטוב ביותר לכל אדם שיסעד אתכם.
מתכון לקציצות עוף ברוטב עגבניות
אם אתם מחפשים מתכון לתבשיל קליל וטעים, שיסב לכולם הנאה רבה ממנו, אין ספק כי קציצות עוף ברוטב עגבניות יהוו את המתכון המושלם עבורכם.
מצרכים לקציצות
חצי קילו של עוף טחון
ביצה
תפוח אדמה מגורד
גזר מגורד
2 כפות של פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
כפית שמן
לרוטב עגבניות:
5 עגבניות בינוניות
2 בצלים
חופן של כוסברה ופטרוזיליה
רבע כוס שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
שמן
6 כפות של רסק עגבניות
כיצד מכינים?
בשלב הראשון יש להכין את תבשיל העגבניות: חותכים את העגבניות ואת הבצל לקוביות לא גדולות מדי אך גם לא קטנות מדי, מתחילים לטגן אותם בסיר עם השמן.
כאשר הם מעט מתרככים, קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים אותם.
מוסיפים את כל התבלינים ואת רסק העגבניות ונותנים לתערובת להתבשל על אש נמוכה.
בינתיים מכינים את הקציצות: מכניסים לקערה את העוף הטחון, את הגזר, תפוח האדמה, פירורי לחם וביצה ומערבבים הכל לתערובת אחידה וחלקה.
מתחילים לייצר קציצות עגולות בינוניות ולהכניס אותן לתוך תערובת העגבניות.
חשוב שהקציצות לא יהיו צפופות מדי בסיר ושכולן יקבלו כמה שיותר רוטב עגבניות.
מאפשרים לקציצות להתבשל ברוטב לפחות חצי שעה עד שהן מוכנות ומקבלים קציצות מדהימות ורכות ברוטב מדהים וטעים.
ניתן להגיש עם אורז לבן, בורגול, קוסקוס או כל תוספת מפנקת אחרת. אתם יכולים כמובן לאכול את הרוטב והתבשיל בכלל עם החלה הטרייה והטעימה שהכנתם ובכלל לספק חוויה קולינרית אמריתית לכל המשתתפים בארוחת השבת שלכם.
שבת שלום!
שלכם,
צוות אמאבא
עוד באותו נושא
לכבוד החופש הגדול קבלו מתכון שמהווה גם פעילות יצירתית וכיפית וגם קינוח מרענן - וללא גלוטן.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...