לרגל יום העוגה הבינלאומי שנחגג מדי שנה ב 26 בנובמבר, הנה מתכון נהדר לעוגת וניל ללא גלוטן שלא כדאי לכם לפספס!
בשנים האחרונות צץ לו חג חדש ומיוחד שאיש אינו יודע מהיכן הגיע: יום העוגה הבינלאומי שנחגג ב-26 בנובמבר. אז אמנם אף אחד לא יודע שום דבר על היום הזה, איך הוא התחיל, איפה ומדוע, אבל כולם יודעים שעוגה היא דבר נפלא וטעים – אז למה לא להצטרף לחגיגה?
איך חוגגים את יום העוגה? הדרך הטובה ביותר לחגוג את יום העוגה היא על ידי הכנת עוגה ואכילתה עם בני משפחה וחברים. ובעידן הקורונה, אפשר גם לשלוח לסבא/סבתא או לחלק לשכנים מבוגרים ובודדים.
אז בואו נתחיל. הנה מתכון מעולה לעוגת וניל ללא גלוטן
רכיבים
5 ביצים
2 כוסות סוכר
כוס שמן
כוס חלב
כפית א. אפייה
כפית סודה לשתייה
כפית מלח
2 כפיות וניל
3 כוסות תערובת קמח ללא גלוטן
2 כפיות קסנטאם גאם
אופן ההכנה
להקציף ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף לבן ואוורירי.
להוסיף שמן ולערבב היטב.
להוסיף חלב ולאחד.
להוסיף את כל שאר המרכיבים ולאחד עד למרקם חלק.
למזוג לתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך שעה.
להוציא מהתנור ולהמתין להתקררות העוגה.
לקשט ו... ליהנות מעוגה נפלאה!
יום עוגה שמח!!
על הכותבת:
אילנה כגן, קונדיטורית
לגלות אפייה מחוץ לקופסא
מתמחה באפיית זכרונות ילדות, בהתאמה לצרכים בריאותיים שונים ובטכניקות ייחודיות לציור אומנותי על עוגות.
My Bake Stop - קינוחים ומאפים ביתיים, לחמים, חלות, עוגות מיוחדות ובהזמנה אישית.
www.facebook.com/mybakestop
www.instagram.com/MyBakeStop
עוד באותו נושא
לקראת חג השבועות הבא עלינו לטובה, מצ"ב שני מתכונים קלים, פשוטים, מזינים וטעימים המתאימים לאירוח בחג השבועות
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...