עונת הדובדבנים התחילה, וזו הזדמנות מצויינת להכין עם הילדים קלאפוטי דובדבנים, מאפה שמקורו בצרפת, שם נהוג להכין אותו בראשית הקיץ.

קלאפוטי דובדבנים

הכנת העוגה

המתכון מתאים לתבנית עגולה חסינת אש בקוטר 26

 

מצרכים

200 ג"ר שמנת מתוקה

100 ג"ר חלב

3 ביצים

1 מקל וניל

70 ג"ר קמח

50 ג"ר סוכר

2 כפות ליקר דובדבנים

500 ג"ר דובדבנים טריים (שתי סלסילות)

 

אופן ההכנה

  1. משמנים היטב את התבנית עם חמאה מומסת.
  2. מגלענים את כל הדובדבנים ומניחים בתבנית.

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. שמים בקלחת את השמנת והגרגירים ממקל הוניל ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את החלב, מערבבים ומורידים מהאש.
  4. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, סוכר וקמח לבלילה אחידה.
  5. מוסיפים בהדרגה את השמנת וממשיכים לטרוף.
  6. מוסיפים את הליקר.

  1. יוצקים את התערובת על הדובדבנים.

10. אופים 30 דקות, עד שהקלאפוטי מזהיב.

11. להגיש חם או קר, עם או בלי אבקת סוכר. הקלאפוטי טעים בכל אופציה שתבחרו...

 

 

בתאבון!!

 

 

על הכותבת:
ליבנת גוטליב,
קונדיטורית אמא לשלושה
במדור זה משלבת את האהבה לאפייה, לכתיבה ולילדים
לדף הפייסבוק של ליבנת https://www.facebook.com/pages/Uga-chaka/14693043949?fref=ts

 


עוד באותו נושא

עוגיות מגה שוקולד צ'יפס

את העוגיות המוכרות והטעימות האלה אנו נאפה כעוגיות ענק - הילדים מתים על זה....

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!