הפעם אני משתפת אתכם במתכון שפחות מתאים להכנה עם הילדים אלא להיפך... בשביל המתכון הזה תצטרכו שבן/בת הזוג ייקחו את הילדים ויפנו לכם את הבית לחצי יום לפחות...
אז לכל מי שלא נבהל מההקדמה, הנה הסיפור מאחורי המתכון: הכנתי אותו לערב קונדיטורים יוצרים בו לקחתי חלק. נתבקשנו לבחור קינוח קלאסי ולהכין אותו בפרשנות אישית.
אני החלטתי להכין רליז‘יוז, שזה קינוח צרפתי אשר בגרסא המקורית שלו הוא בצבעי שוקולד ווניל, ולכן גם כונה בשם "נזירה" (כי המראה של מגדל פחזניות בשחור-לבן הזכיר מראה נזירה). אני נתתי דרור לאהבת הורוד שלי והכנתי רליז‘יוז קצת אחרים, כי מי אמר שנזירה לא יכולה ללבוש ורוד?
שטרוייזל ורוד
המצרכים
100 ג"ר חמאה
100 ג"ר סוכר
130 ג"ר קמח
צבע מאכל ורוד (ג‘ל)
אופן ההכנה
בצק רבוך
מצרכים
125 ג"ר חלב
125 ג"ר מים
113 ג"ר חמאה
3 ג"ר מלח
16 ג"ר סוכר
150 ג"ר קמח
250 ג"ר ביצים טרופות
אופן ההכנה
קוויאר דובדבן
מצרכים
150 ג"ר מחית דובדבן
50 ג"ר מים
1.8 ג"ר אגר אגר
10 ג"ר סוכר
2 ג"ר ג‘לטין מומסים ב- 10 ג"ר מים
אופן ההכנה
קישוט אופלין
מצרכים
50 ג"ר פונדנט
20 ג"ר גלוקוז
3 ג"ר חמאה
צבע מאכל ורוד (ג‘ל)
אופן ההכנה
קרם מסקרפונה-וניל ורוד
מצרכים
250 ג"ר שמנת מתוקה
200 ג"ר גבינת מסקרפונה
80 ג"ר אבקת סוכר
גרגרי וניל ממקל וניל אחד
צבע מאכל ורוד (ג‘ל)
אופן ההכנה
הרכבת המנה
א. מניחים על תחתית קרטון אישית פחזנית ורודה גדולה
ב. מזלפים מעל קצת קרם ומדביקים אליו פחזנית ורודה קטנה
ג. מזלפים קרם ורוד סביב הפחזנית הקטנה (צנתר כוכב)
ד. מזלפים רוזטה מעל הפחזנית הקטנה (צנתר 2D)
ה. מניחים כמה כדורי קוויאר דובדבן על הקרם
ו. מקשטים בקישוט סוכר ורוד

בתאבון!!
על הכותבת:
ליבנת גוטליב,
קונדיטורית אמא לשלושה
במדור זה משלבת את האהבה לאפייה, לכתיבה ולילדים
לדף הפייסבוק של ליבנת https://www.facebook.com/pages/Uga-chaka/14693043949?fref=ts
עוד באותו נושא
משהו שגיליתי על עוגות דבש- תמיד נשאר הרבה יותר מדי מהן, גם אחרי החג, ובטח שאחרי כל החגים...
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...