המתכון הזה הוא בעצם שדרוג לעוגת ביסקוויטים שמוכרת לכולנו. לשכבות הביסקוויטים נשתמש בעוגיות שוקולד של מן, ולשכבות הקרם נכין קרם מסקרפונה טעים ואוורירי.
המצרכים
2 חבילות עוגיות סטיקס שוקולד של מן
5 ג"ר ג‘לטין מומסים ב-30 מ"ל מים
2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 פודינג וניל (80 ג"ר)
0.5 כוס אבקת סוכר
1 מקל וניל
1 חבילה גבינת מסקרפונה (250 ג"ר)
להרטבת הביסקוויטים:
חצי כוס שוקו (עם חלב)
אופן ההכנה
1. מכינים רינג בגודל 20*20 עם שקף לעוגות (אבל אם אין לכם לא צריך להסתבך, אפשר גם להכין בתבנית חד פעמית או בתבנית פיירקס).
2. מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב, פודינג, אבקת סוכר וגרגרי הוניל עד שמתקבל קרם אחיד.
3. מוסיפים את גבינת המסקרפונה לקערת המיקסר וממשיכים בהקצפה.

4. מחממים במיקרו לכמה שניות את הג‘לטין שספח את הנוזלים, ומוסיפים אותו לקערת המיקסר לערבוב קצר.
5. שמים חצי כוס שוקו בקערה, טובלים את הביסקוויטים בשוקו, מנערים ומניחים בתבנית.

6. שופכים חצי מכמות הקרם על הביסקוויטים ומשטחים.
7. טובלים ביסקוויטים בשוקו ומעמידים אותם בתוך הקרם.

8. שופכים על הביסקוויטים את יתרת הקרם, משטחים ומעבירים להתייצבות בקירור (4 שעות במקפיא או לילה במקרר).
9. מנפים מעל העוגה קקאו, או שמקשטים בפירורי ביסקוויט שוקולד (טוחנים במעבד מזון).
10. משחררים את העוגה מהרינג, חותכים לריבועים גדולים, ונהנים (מומלץ עם כוס חלב בצד...).

בתאבון!!
על הכותבת:
ליבנת גוטליב,
קונדיטורית אמא לשלושה
במדור זה משלבת את האהבה לאפייה, לכתיבה ולילדים
לדף הפייסבוק של ליבנת https://www.facebook.com/pages/Uga-chaka/14693043949?fref=ts
עוד באותו נושא
ממש פשוט להכין אותם, אין צורך במדידות ומתכון מסובך אלא רק בהסבר פשוט והמון אהבה. שיהיה בהצלחה.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...