לכבוד השנה החדשה ובמקום עוד עוגת דבש, אני רוצה להתמקד הפעם בסילאן - דבש התמרים.
אם תשימו לב שמדובר בסילאן שמיוצר רק מתמרים ללא תוספת סוכר - תקבלו תחליף דבש מהמם! ממש בריא, טוב גם לתינוקות ותוספת נפלאה לכל מה שתבחרו (אני בבית ממתיקה הכל עם סילאן...).
אז לכבוד שנת הסילאן הכנתי פנקייק מתוק לשבת בבוקר, כזה שמעולה ליום שקט של הירגעות לפני ה"חגים".
ונעבור למטבח
פנקייק תפוחים וסילאן
מה דרוש לנו?
תפוח מקולף וחתוך לחתיכות קטנות (כמו של סלט).
1 ביצה.
1 כוס חלב (אפשר חלב קוקוס או כל חלב אחר).
כוס וחצי קמח כוסמין/קמח שקדים לנמנעים מגלוטן (ואפשר גם קמח חיטה רגיל...).
כפית וחצי אבקת אפייה.
סילאן לפי הטעם - בערך 2 כפות.
שמן קוקוס או חמאה לטיגון (הכי טוב שמן קוקוס כי הוא לא מתחמצן).
אופן ההכנה
בתיאבון, ושתהיה שנה סילאן!!
שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
לאתר שלי http://www.sipurmatok.co.il/
052-3335563
עוד באותו נושא
שמחה לכתוב לכם אחרי הפסקה ארוכה ועוד הפתעות שקרו לי, הראשונה והחשובה ביותר... אני בהריון! ובקרוב אהיה אמא
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...