מתכון קלאסי ואהוב על ילדים ומבוגרים כאחד, שניתן להכין כך שיהיה חלבי או פרווה ולכן הוא מתאים לאירוח חלבי או בשרי כאחד.
המצרכים
5 ביצים
שליש כוס סוכר
250 גרם שוקולד (מריר, חלב או לבן)
100 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
אופן ההכנה
1. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
2. מקציפים את החלבונים במהירות נמוכה עד שמתחיל להיווצר קצף עדין בחלק החיצוני. מגבירים את המהירות למקסימום ומוסיפים סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף לבן, מבריק וקשה יחסית.
3. ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה כ- 60 שניות, מערבבים ומחזירים ל- 30 שניות נוספות אם צריך, כך עד שהשוקולד מומס לחלוטין ומתקבלת תערובת נוזלית.
4. לאחר שהשוקולד נמס מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.
5. מוסיפים לשוקולד כף גדושה של קצף ומערבבים היטב על מנת להשוות טקסטורות (מרקמים).
6. מקפלים את השוקולד עם שאר קצף הביצים ומוזגים לקערת הגשה או לכוסות יין להגשה אישית.
7. ניתן להוסיף פירות טריים באמצע הכוס וכך מקבלים טעם ומקרם נוסף (מנגו, שזיף וכל מה שאתם אוהבים).
8. מאחסנים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
9. ניתן לעטר בשבבי שקדים, פקאן סיני, שבבי שוקולד חלב או לבן.
בתיאבון!
המתכון באדיבות קייטרינג תמרים, המתמחה בשירותי קייטרינג ומגשי אירוח: הפתרון הקל והטעים ביותר לאירוח בלתי נשכח.
עוד באותו נושא
יכול להיות ששמתם לב, יכול להיות שלא, אבל לאט לאט ובשקט בשקט הטורטייה כבשה את עולמנו...
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...