חטיף פריך וקראנצ’י משלל ירקות צבעוניים: בטטה, זוקיני וחצילים - ללא טיגון בשמן. פחות עבודה והרבה יותר בריא! רצוי להגיש לצד מטבל יוגורט פסטו. מתכון פטנט!
מצרכים
להכנת 8-6 מנות, 10 דק’ הכנה ו- 25-20 דק’ אפייה.
2 זוקיני חתוכים למקלונים או פרוסים דק
1 חציל קטן חצוי לאורכו ופרוס דק
2 בטטות קטנות וצרות פרוסות דק לאורכן
לציפוי:
2 חלבונים טרופים עם כפית מים וקמצוץ מלח
2/3 כוס פירורי לחם
100 גרם גבינת “גבע-פרמזן” תנובה, מגוררת
לרוטב יוגורט-פסטו:
2 גביעים (400 גרם) יוגורט bio תנובה 3%
2 כפות פסטו כוסברה “אוליביה”
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים פירורי לחם ופרמזן.
3. טובלים את הירקות בחלבונים טרופים עם מים ומלח, מצפים בתערובת הגבינה והפירורים ומסדרים בתבנית.
4. אופים 25-20 דקות או עד שהירקות זהובים ופריכים.
5. מערבבים יוגורט עם רוטב פסטו בקערית ומגישים את הירקות חמימים או בטמפ’ החדר לצד היוגורט המתובל.
הערות
* לחטיפים דמויי צ’יפס חותכים את הירקות למקלות במקום לפרוסות ומוודאים שהחיתוך אחיד ואינו עבה מדי כדי שהירקות יתרככו במהלך האפייה.
* מחזקים את הטעמים: מוסיפים לתערובת הציפוי כפית של תערובת עשבי תיבול יבשים (אורגנו, תימין או תערובת הרב דה פרובאנס).
המתכון באדיבות תנובה.
עוד באותו נושא
לכבוד ל"ג בעומר, הנה רעיון ממש קל וגם- כיף לעשות זאת עם הילדים, הרבה יותר כיף מסתם לעטוף...
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...