ניוקי הוא מאכל עממי באיטליה הנפוץ גם בכל העולם, העשוי ממחית תפוחי אדמה, סולת או קמח, חתוך לפיסות קטנות המבושלות בישול קצר במים רותחים, ומוגשות במגוון גדול של צורות ורטבים.

ניוקי בשמנת

במתכון היום אני מציגה לכם את הגרסה המהירה כיון שנשתמש בניוקי שמגיעים מוכנים ויש רק להרתיח במים, כך שהם טעימים, מהירים וקלים להכנה - ארוחת ערב נהדרת לבילוי עם הילדים.

 

מצרכים

1 חבילת ניוקי

½ חבילה גבינת סימפוניה

1 שמנת מתוקה

מלח, פלפל לפי הטעם

½ כוס פירורי לחם

אפשר לשדרג באבקת מרק פטריות או בצל אם הילדים אוהבים

 

אופן ההכנה

מכינים את הניוקי לפי ההוראות.

מסננים היטב מנוזלים.

מניחים בתבנית חד פעמית

מוסיפים את השמנת, הגבינה, והתבלינים ומערבבים היטב שלא יישארו גושים

מפזרים מעל את פירורי הלחם (אפשר לרסס מעט תרסיס שמן זית למעלה)

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד שהגבינה מבעבעת ופירורי הלחם משחימים.

 

 

שלכם,

עטרה גולד
אמא לשתי בנות
חובבת בישול ואפיה
עוסקת בכתיבה

 


עוד באותו נושא

יצירה באוכל לחנוכה - סביבון שוקולד

הנה רעיון לפעילות כייפית ונחמדה שאפשר לעשות ביחד עם הילדים ברוח חג החנוכה: ליצור סביבונים מ... שוקולד!

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!