בטח שמתם לב לשימוש האינטנסיבי שלי בשקדים בזמן האחרון. ולמה? ראשית– זה מאוד בריא! הרבה חלבון ועוד ערכים שהגוף שלנו אוהב וצריך. שנית, השקדים הם חומר גלם נפלא שאפשר לשלב בהמון מתכונים, ואחרון- שקדים מורידים את רמות הסוכר!
כן, אם אחרי כל פעם שאתם אוכלים משהו מתוק תאכלו כמה שקדים, רמות הסוכר שלכם יתאזנו מהר יותר (כמובן שמדובר על מתוק במידה ולא קופסה שלמה של גלידה...).
אז גם במתכון היום יש שקדים, אפשר להחליף אותם בקוקוס, או בכל קמח שאתם אוהבים ויודעים שהוא בריא לכם. קוקוס ושקדים הם חומרים עם שומן (בריא) אבל נטולי פחמימות ולכן מתאימים מאוד לחולי סכרת.
עוד מרכיב חשוב במתכון של היום- שוקולד. אפשר להשתמש בשוקולד ללא סוכר שיש בסופר, אבל לדעתי זה לא מומלץ. כל הממתיקים המלאכותיים מלאים ברכיבים מסוכנים עוד יותר מסוכר, לכן עדיף לאכול משהו קצת פחות מתוק אבל עם סוכר טבעי.
אז מה אפשר לעשות?
בחנויות טבע (יש כבר חנות כזו בהרבה סופרים) מוכרים מסת קקאו טבעית, מה זה אומר? זה בעצם שוקולד לפני שהוסיפו לו חלב וסוכר, הוא נמס ומתנהג בדיוק כמו שוקולד, אבל הטעם שלו מר. אפשר להשתמש בו ולהוסיף ממתיק טבעי כמו סטיביה או אגבה שהיא בעלת ערך גליקמי נמוך, וכך אתם יודעים בדיוק מה נכנס לכם לפה, וכמובן לילדים...
מי שלא סוכרתי יכול להוסיף סילאן, או אפילו קצת סוכר חום. בכל מקרה זה יהיה הרבה יותר בריא מעוגיות שתקנו בחנות.
המצרכים
50 גר‘ שוקולד/ מסת קקאו
שליש כוס חלב קוקוס או כל חלב שאוהבים (שלשת רבעי כוס)
כף חמאת שקדים או טחינה (לא חובה)
3 כפות גדושות אבקת שקדים (או יותר, לפי הצורך)
אם משתמשים במסת קקאו- להוסיף ממתיק לבחירתכם

אופן ההכנה
שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com
עוד באותו נושא
הבעיה: חום כבד ומעיק, המשימה: קינוח מהיר ורצוי שיהיה מתוק, הפתרון: ארטיקים ביתיים בשלל צבעים וטעמים!
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...