היום אני רוצה להציע לכם לא בדיוק מתכון, אלא יותר טיפ מנצח לכל מי שלא אוכל גלוטן ופחמימות.

ציפוי לשניצל ללא גלוטן ופחמימות

ונכון, יש פירורי לחם שאפשר לקנות ללא גלוטן, אבל הם עם המון פחמימות ולפעמים גם עם עוד תוספים לא טבעיים, אז למה לא להכין בעצמנו אם זה כל כך קל?

אז מה שנכין זו מעין בלילה, שאפשר לצפות איתה כל דבר- טופו וירקות, או שניצלים אם רוצים, או אפילו משהו מתוק כמו בננה (רק לא לשכוח להשמיט את התבלינים...).

 

המצרכים

אגוזים ושקדים טחונים- אפשר לקנות קמח שקדים, או שקדים טחונים (במשקל המחיר זהה לשקדים שלמים ואז לא צריך לטחון בבית, כנ"ל לגבי אגוזים).

ביצה

חלב כלשהו (חלב קוקוס מומלץ כי הוא מאוד סמיך)

מלח ופלפל

תבלינים שאוהבים (מומלצים: כמון/זעתר/פפריקה מתוקה ולמי שאוהב- חרדל!)

 

אופן ההכנה

שוברים ביצה ומקשקשים, מוסיפים 3 כפות חלב, מלח ופלפל, תבלינים שאוהבים (מומלצים: כמון/זעתר/פפריקה מתוקה ולמי שאוהב- חרדל!).

עכשיו מוסיפים את פירורי השקדים והאגוזים, עד שמתקבלת בלילה כמו של פנקייק בערך.

מחממים שמן במחבת, ומכינים את פרוסות הירק או השניצל לטבילה. (שימו לב- יכול להיות שההתחלה תהיה קצת מאתגרת עד שתאמצו את השיטה הנוחה לכם).

טובלים פרוסה בבלילה ודואגים שכולה תהיה מצופה בלילה ומכניסים ישר לתוך השמן החם.

אם רוצים- אפשר לצפות קודם בקמח כלשהו כדי שהבלילה תידבק יותר טוב, אבל לא חובה...

יכול להיות שתהיינה חתיכות בהן הציפוי ייפרד, לכן כדאי להפוך בעדינות.

מטוגן זה אמנם לא הכי בריא... אבל זה טעים! על זה אין ויכוח, וכל עוד זה רק מדי פעם, אין שום בעיה.

אגב, בניגוד לדעות הקדומות, אפשר בהחלט לטגן בשמן זית...

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

ספיישל ממרחים ב' – כולל שוקולד בריא!

ממש פשוט להכין אותם, אין צורך במדידות ומתכון מסובך אלא רק בהסבר פשוט והמון אהבה. שיהיה בהצלחה.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!