הנה הגרסה שלי למג'אדרה טעימה ומזינה שגם הילדים שלי שאף פעם לא משאירים צלחות ריקות - טורפים!

 

מג'אדרה עם בשר

לפני קצת פחות משנה היינו במסעדה של אבי לוי ממאסטר שף (מומלץ!!!) ואכלנו שם מג׳דרה עם בשר טחון, אחד הטעימים שאכלתי.

אז אחרי כמה וכמה ניסיונות ביתיים, הנה הגרסה שלי לילדים שאף פעם לא משאירים צלחות ריקות והיום- לגמרי כן!

 

הסבירו לילד בהתאם לגילו ורמת הבנתו

עדשים הן קטניות מזינות וטעימות העשירות בחלבונים, סידן, וויטמינים.

עדשים קיימות במגוון צבעים: צהוב, כתום, אדום, ירוק, חום ושחור. קחו את הילדים לסיור בשוק והראו להם את הסוגים השונים של קטניות ועדשים.

העדשים מוזכרות בתנ"ך בכמה מקומות, המוכר ביניהם הוא סיפור מכירת הבכורה של יעקב לעשיו תמורת לחם ונזיד עדשים, סיפור שאפשר לספר לילדים בזמן הבישול המשותף.

 

ונעבור למטבח

המצרכים

1 בצל גדול קצוץ

500 גר‘ בשר טחון

2 כוסות עדשים (שהושרו לפחות חצי שעה במים חמים לפני כן)

2 כוסות אורז

4 כוסות מים

תבלינים: מלח, פלפל שחור ומה שאוהבים

 

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל הקצוץ.

מוסיפים את הבשר הטחון, העדשים, האורז והתבלינים ומערבבים.

באמצעות מזלג מוודאים שאין גושים בבשר.

כשהכל קיבל מכה טובה של חום, מוסיפים מים כמו לאורז רגיל, מרתיחים ומנמיכים את האש.

מכבים את האש בדיוק כשהמים התנדפו לגמרי, מחכים 15 דקות - וזה מוכן!

 

 

בתאבון!

 

 

המתכון באדיבות דקלה רווה, אמא של דור ודניאל ומנכ"לית סטודיו כתום

 


עוד באותו נושא

עוגיות מגה שוקולד צ'יפס

את העוגיות המוכרות והטעימות האלה אנו נאפה כעוגיות ענק - הילדים מתים על זה....

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!