בקרוב הילדים יהיו בבית בחופש הגדול ומה יותר כיף בחופש מלצאת לטייל? הנה פתרון טעים, בריא, קל להכנה ו-שאפשר להכניס לכריך ולקחת לדרך!

פסטרמה הודו ביתית במלח דל נתרן

הקיץ בפתח, בקרוב הילדים יהיו בבית בחופש הגדול ומה יותר כיף בחופש מלצאת לטייל וליהנות כל המשפחה בחיק הטבע ובאטרקציות השונות?

וכשאנחנו יוצאים לטיולים ארוכים תמיד נשאלת השאלה מה נאכל מחוץ לבית? הנה פתרון טעים, בריא, קל להכנה ו-שאפשר להכניס לכריך ולקחת לדרך!

 

פסטרמה הודו ביתית במלח דל נתרן מאת השפית עמית דהאן

המצרכים

1 ו-1/2 ק"ג חזה הודו

1/4 כוס שמן

1/2 כוס מים

1/2 כוס סילאן

2 כפות דבש

3 כפיות מלח, רצוי מלח הים האדום דל נתרן של "מלח הארץ"

3 כפות סוכר חום

5 כדורי פלפל אנגלי

5 עלי דפנה

3 שיני שום

1 כף פפריקה

 

אופן ההכנה

  • מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
  • מניחים את נתח ההודו בתבנית/קערה ויוצקים מעליו את הרוטב. משהים למשך כשעה.
  • מעבירים את נתח ההודו לתבנית אפייה (שומרים את יתרת הרוטב), מכסים ברדיד אלומיניום ומכנסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות.
  • לאחר 50 דקות מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים מהרוטב על נתח ההודו ואופים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.
  • מוציאים מהתנור ומנחים את הנתח להתקרר.

 

המלצת השפית: לפרוס את הנתח כשהוא קר ולהגיש עם לחם שחור וחרדל איכותי.

 

 

בתאבון!

 

 


עוד באותו נושא

ספיישל ממרחים ב' – כולל שוקולד בריא!

ממש פשוט להכין אותם, אין צורך במדידות ומתכון מסובך אלא רק בהסבר פשוט והמון אהבה. שיהיה בהצלחה.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!