הקיץ בעצם כבר כאן, ולכבודו קבלו מתכון משוגע ומיוחד לארטיק לא שגרתי. הוא בריא מאד והילדים יאהבו אותו ולא ישאלו שאלות...

ארטיק סלק

הקיץ בעצם כבר כאן, ולכבודו יש לי מתכון משוגע ומיוחד לארטיק לא שגרתי.

הבאתי לגן חובה שביקרתי בו בשבוע שעבר ארטיקים כאלו, וכל הילדים התנפלו עליהם ואפילו לא שאלו ממה הם עשויים, פשוט אכלו ממש ממש בתאבון, וגם ביקשו עוד.

חייבים לציין שבשונה מכל המתכונים בהם השתמשתי בסלק כצבע מאכל, כאן השתמשתי בסלק עצמו, על כל ערכיו התזונתיים והיתרונות שלו בתור מסייע לעיכול ומלא בברזל.

 

המצרכים

1 סלק

3/4 כוס חלב קוקוס

4 כפות סילאן

1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה

1. מבשלים את הסלק השלם במים או אופים אותו בתנור עד לריכוך. לא חייבים שהסלק יהיה ממש רך, אך שיהיה אפשר לתקוע בו מזלג.

2. מקלפים את הסלק וחותכים את הקצוות.

3. חותכים לחתיכות גסות ומכניסים לסיר עם חלב הקוקוס (כשלושת-רבעי כוס חלב קוקוס על כל סלק בינוני גדול).

4. מבשלים על אש קטנה בחלב הקוקוס עד שכולו הופך ורוד.

5. מוסיפים סילאן טבעי, כ-4 כפות או לפי הטעם.

6. מוסיפים 1 כפית תמצית וניל.

7. מעבירים למעבד מזון (אפשר גם עם בלנדר מוט) וטוחנים עד שמתקבלת עיסה חלקה, ואז טועמים ומתקנים תיבול- אם רוצים מוסיפים עוד ממתיק, ואם זה מתוק מדי מוסיפים עד חלב קוקוס. אם זה טעים לכם עכשיו- זה יהיה טעים גם בתור ארטיק.

8. ממלאים כוסות קטנות או מתקן ארטיקים ותוקעים מקל או כפית, או שממלאים מגש קוביות קרח לקבלת נשנושים קפואים וטעימים.

9. מקפיאים ללילה ומוציאים מהתבניות בעדינות.

10. אוכלים בשמש ומצטלמים אחרי שכל הפה צבוע באדום!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

מתכונים לסופגניות ולביבות מעולות

חברת "בר-אל" המתמחה בייצור מוצרים ללא גלוטן, מציעה לחג החנוכה מתכונים מעולים להכנת סופגניות ולביבות טעימות

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!