הבשורה- חומוס זה לא כזה משמין, זה מאוד בריא, וחומוס עם פיתה אפילו יותר, למה? כי זה חלבון מלא!
שגרה נעימה לכולם!
יש לנו עוד בערך שבועיים של שגרה, עד שפסח ישתלט עלינו במלוא עוצמתו וניקיונותיו.
הזמן הזה כעת, שהנו גם תחילתו של האביב, הוא זמן מעולה להתחדשות ולחזרה לאיזון, זמן מעולה לעשות מעין ריסטרט לנפש שלנו, ולהחליט להיות מעכשיו קצת יותר רגועים, קצת יותר שלווים וההרבה יותר בריאים.
להחליט זה קל, אבל ליישם זה קשה, ולכן נתחיל לאט לאט- אולי בשתייה של תה צמחים מנקה לפני הקפה בבוקר, אולי בהוספת שמן זית לכל המאכלים במקום שומן אחר, כל החלטה קטנה באשר היא- מבורכת.
והיום יש לי בשורה ומתכון משמחים במיוחד, קלים ובריאים.
הבשורה- חומוס זה לא כזה משמין, זה מאוד בריא, וחומוס עם פיתה אפילו יותר, למה? כי זה חלבון מלא! מהו חלבון מלא אתם שואלים?
חלבון מהצומח כמו עדשים, חומוס וכדומה לא נספג בגוף בצורה המקסימלית אם אוכלים אותו לבד, ולכן רצוי לשלב אותו עם סוג של דגן כמו אורז, חיטה ועוד... נגיד- מג‘דרה זה חלבון מלא, וגם- פיתה עם חומוס זה חלבון מלא!
כמובן שרצוי לאכול חומוס כמה שיותר טרי, או בחומוסייה טובה או בבית, ואפשר לבשל גם גרגירי חומוס ולאכול עם אורז. העיקר שהבנתם את העיקרון.
ונעבוד למטבח
חומוס ביתי
ממרח מהמם תוצרת בית- הרבה יותר כיף לאכול משהו שאת/ה הכנת.
המצרכים
שליש/חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מים
1 לימון
1 וחצי כוסות גרגירי חומוס מבושלים פושרים (למי שלא הספיק לנקות את החומוס היבש, להשרות יומיים, לבשל בסיר לחץ ולסנן- אפשר לקנות חומוס – רק הפעם- בקופסת שימורים).

אופן ההכנה
בתאבון!
שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com
עוד באותו נושא
עונת הדובדבנים התחילה, וזו הזדמנות מצויינת להכין עם הילדים קלאפוטי דובדבנים, מאפה שמקורו בצרפת...
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...