הבשורה- חומוס זה לא כזה משמין, זה מאוד בריא, וחומוס עם פיתה אפילו יותר, למה? כי זה חלבון מלא!

חומוס ביתי

שגרה נעימה לכולם!

יש לנו עוד בערך שבועיים של שגרה, עד שפסח ישתלט עלינו במלוא עוצמתו וניקיונותיו.

הזמן הזה כעת, שהנו גם תחילתו של האביב, הוא זמן מעולה להתחדשות ולחזרה לאיזון, זמן מעולה לעשות מעין ריסטרט לנפש שלנו, ולהחליט להיות מעכשיו קצת יותר רגועים, קצת יותר שלווים וההרבה יותר בריאים.

להחליט זה קל, אבל ליישם זה קשה, ולכן נתחיל לאט לאט- אולי בשתייה של תה צמחים מנקה לפני הקפה בבוקר, אולי בהוספת שמן זית לכל המאכלים במקום שומן אחר, כל החלטה קטנה באשר היא- מבורכת.

והיום יש לי בשורה ומתכון משמחים במיוחד, קלים ובריאים.

הבשורה- חומוס זה לא כזה משמין, זה מאוד בריא, וחומוס עם פיתה אפילו יותר, למה? כי זה חלבון מלא! מהו חלבון מלא אתם שואלים?

חלבון מהצומח כמו עדשים, חומוס וכדומה לא נספג בגוף בצורה המקסימלית אם אוכלים אותו לבד, ולכן רצוי לשלב אותו עם סוג של דגן כמו אורז, חיטה ועוד... נגיד- מג‘דרה זה חלבון מלא, וגם- פיתה עם חומוס זה חלבון מלא!

כמובן שרצוי לאכול חומוס כמה שיותר טרי, או בחומוסייה טובה או בבית, ואפשר לבשל גם גרגירי חומוס ולאכול עם אורז. העיקר שהבנתם את העיקרון.

 

ונעבוד למטבח

חומוס ביתי

ממרח מהמם תוצרת בית- הרבה יותר כיף לאכול משהו שאת/ה הכנת.

 

המצרכים

שליש/חצי כוס טחינה גולמית

חצי כוס מים

1 לימון

1 וחצי כוסות גרגירי חומוס מבושלים פושרים (למי שלא הספיק לנקות את החומוס היבש, להשרות יומיים, לבשל בסיר לחץ ולסנן- אפשר לקנות חומוס – רק הפעם- בקופסת שימורים).

 

 

אופן ההכנה

  • מועכים את הגרגרים עם מזלג- כמו פירה- עבודה במיוחד לילדים (אפשר גם במעבד מזון למי שאוהב מרקם ממש חלק כמו של ממרח קנוי).
  • מכינים טחינה: מערבבים טחינה עם מים, עד לקבלת מרקם כמו של ממרח נוזלי. מוסיפים לימון, מלח ופלפל וטועמים- מוסיפים עוד אם צריך, עד שתהיו מרוצים מהטעם.
  • מערבבים את הטחינה עם הגרגרים המעוכים של החומוס ומערבבים עד שמקבלים ממרח אחיד, טועמים ומוסיפים עוד תיבול אם רוצים.
  • לאמיצים- אפשר ורצוי להוסיף פטרוזיליה קצוצה!

 

בתאבון!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

קלאפוטי דובדבנים

עונת הדובדבנים התחילה, וזו הזדמנות מצויינת להכין עם הילדים קלאפוטי דובדבנים, מאפה שמקורו בצרפת...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!