כולנו הולכים ומתבגרים, אבל גם כשאנחנו כבר באמצע החיים, יש ריחות וטעמים שתמיד מחזירים אותנו לילדות
שלום לכולם ומזל טוב!
אני לא יודעת מה איתכם, אבל אצלי כל המשפחה (כמעט) נולדה בדצמבר-ינואר, אז כל שבוע יש יומולדת וחגיגה נחמדת. אז באווירת ימי ההולדת- אני חוזרת לילדות...
כולנו הולכים ומתבגרים, כל אחד בקצב שלו, אנו מתחילים לשים לב לתזונה שלנו, לגב שלנו ולבריאות ילדינו, אבל גם כשאנחנו כבר באמצע החיים, יש ריחות וטעמים שתמיד מחזירים אותנו לילדות.
בשבילי זו עוגת השוקולד של ימי ההולדת.
זו היתה עוגת הבסיס לכל עוגות יום ההולדת שאמי הכינה לי- עוגת כלב, עוגת פרפר ועוד ועוד... וזו העוגה הראשונה שלמדתי להכין.
במכון המקורי היתה מרגרינה- כשעוד לא ידענו שזה לא בריא, ולא היה בכלל במכולת קמח מלא. היום בבית של אמי לא תמצאו קמח לבן, שלא לדבר על מרגרינה, אבל בשבילי- תמיד אחרי תקופה ארוכה בחו"ל או געגועים הביתה- זו הבקשה שלי "עוגת שוקולד של יומולדת".

עוגת שוקולד של יומולדת
המצרכים
200 גר‘ חמאה/מחמאה
2 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות גדושות קקאו
2 קופסאות אשל
2 וחצי כוסות קמח תופח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
לציפוי:
200 גר‘ שוקולד
50 גר‘ חמאה
אופן ההכנה
נ.ב- אפשר לאכול גם אם אין לכם יומולדת! טעים במיוחד לאחר חימום קצר במיקרו.
בתמונה- עוגת שוקולד שהפכה לבית ממתקים...
מה האוכל שהכי מזכיר לכם את הילדות? כתבו לי!
שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים (לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות יחודיות לילדים
https://hagaroz.com
עוד באותו נושא
הרבה ילדים לא אוהבים ירקות בכלל. אני מצאתי, שהירק שהכי קל להתחיל איתו במלאכת חיבוב הירקות על ילדים סרבנים הוא המלפפון.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...