הפעם מוקדש המתכון לתינוקות שמתחילים לאכול ממתקים, ובמיוחד לאורן החמוד, שהוא גם הנסיין שלי לממתקים

הממתק הראשון שלי

שלום ואחרי החגים מאוד שמח,

הפעם מוקדש המתכון לתינוקות שמתחילים לאכול ממתקים, ובמיוחד לאורן החמוד, שהוא גם הנסיין שלי לממתקים (אלו שמרשים לו לטעום...).

כמובן שלא מדובר בממתקים קנויים ומלאי סוכר, אלא ממתקים ביתיים ומושקעים, המכילים בתוכם גם ערכים תזונתיים.

ונתחיל בטחינה, שכבר דיברתי רבות בשבחה וביתרונותיה. לאחרונה גם התוודעתי לטחינה משומשום מלא, שלא עולה יותר מהטחינה הרגילה וטעמה עשיר בהרבה. יש בה גם יותר ברזל וסידן. מומלץ לנסות.

לגיוון אפשר להחליף את הטחינה בחמאת שקדים או קשיו.

 

 

 

המצרכים

חבילת עוגיות פריכות 200 גר‘ מכל סוג שתבחרו (אמא של אורן אומרת שפטיבר אורגני מכיל פחות סוכר- אתם מוזמנים לנסות, וכמובן שאפשר להכין עם עוגיות מקמח מלא, מקמח שיפון או עוגיות ללא גלוטן או ללא סוכר לרגישים).

3 כפות גדושות טחינה גולמית

1 כף סילאן

1 כפית תמצית וניל

מעט מים להכנת הטחינה

 

אופן ההכנה

  • מרסקים את העוגיות לפירורים במעבד מזון. לחילופין אפשר לשים בשקית כפולה ולדפוק על העוגיות ביחד עם הילדים. מעולה לשחרור אנרגיות...
  • בקערה נפרדת שמים טחינה וסילאן ומוסיפים מים- כל פעם 3 כפות ומערבבים, עד שנוצרת טחינה במרקם נוזלי מעט (כמו הטחינה בפלאפליות...)
  • טועמים, ואם טעים מתחילים להוסיף את הטחינה לתערובת העוגיות בהדרגה, כל פעם קצת ולערבב, עד שנוצר מרקם כמו של כדורי שוקולד.
  • אם נשארה טחינה- אפשר להשתמש כממרח מתוק על לחם.
  • פורסים על השיש ניילון נצמד ומסדרים את התערובת בצורת נקניק לאורך הניילון. מגלגלים את שאר הניילון סביב הגליל וסוגרים את הקצוות כמו סוכריה.
  • מכניסים להקפאה למשך הלילה, מוציאים וחותכים לפרוסות בעובי ס"מ.
  • אוכלים בהנאה.
  • אם נשארה תערובת- אפשר להכין כמה גלילים ולהקפיא- נשמר כחודש.

 

בתיאבון ומזל טוב לכל התינוקות החדשים שמגלים את עולם המתוקים!

 

 

שלכם,
הגר עוז
מפתחת פעילויות יחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

פירה אפונה ירוק

פירה אפונה ותפוחי אדמה טעים, פשוט להכנה, מזין ו'מזמין' בצבעו הירוק המיוחד, שיגוון את הפירה הרגיל והמוכר

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!