כן, ככה אנחנו קוראים לו בבית: מרק כתום וזהו שם הצופן שלנו למרק טעים משביע בריא שהילדים תמיד אוהבים לאכול
כן, ככה אנחנו קוראים לו בבית: מרק כתום וזהו שם הצופן שלנו למרק טעים משביע בריא שהילדים תמיד אוהבים לאכול.
אמנם החורף מסרב לשתף פעולה עם חודשי השנה ואפילו הסתיו בקושי כאן אבל המרק הזה יעשה לכם חם בלב, טעים בבטן ובריא בגוף.
ואולי... הריח שלו ישכנע גם את הגשם להגיע סוף סוף...
המצרכים
2 בטטות בינוניות
קישוא גדול
2-3 תפוחי אדמה
בצל בינוני
2-3 גזרים
אבקת מרק בצל
אבקת מרק פטריות/תיבוליות של קנור
מעט מלח


אופן ההכנה
מקלפים את כל הירקות, חותכים לחתיכות גסות ומכניסים לסיר.
ממלאים מים כך שיכסו את הירקות ומביאים לרתיחה.
מוסיפים כף גדושה אבקת מרק, 2 תיבוליות פטריות של קנור או כף אבקת מרק פטריות וחצי כף מלח.
מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
אצלי בבית המרק עובר טחינה בידית חשמלית, כך הילדים מעדיפים וכך המרק יוצא סמיך וטעים מאוד.
בתיאבון!
שלכם,
עטרה גולד
אמא לשתי בנות
חובבת בישול ואפיה
עוסקת בכתיבה
עוד באותו נושא
היום נכין ממתק שאפשר להכניס גם למשלוחי המנות שלנו לקראת החג.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...