המתכון שנכין היום מיועד להחליף את מנות האוכל המהיר שחביבות כל כך על הילדים. הרכיבים הם כלליים ואפשר להתאים אותם לפי טעמו של כל ילד

פיצות מפיתות

מאת: עטרה גולד

 

המתכון שנכין היום מיועד להחליף את מנות האוכל המהיר שחביבות כל כך על הילדים.

הרכיבים הם כלליים ואפשר להתאים אותם אישית לפי טעמו של כל ילד.

הרכבת הפיצות תוכל להוות פעילות מהנה עם הילדים כהקדמה לארוחת הערב.

 

המצרכים

חבילת פיתות מרובעות (כן, יש כאלה) או פיתות ביס

קופסא גדולה של רסק עגבניות (או קטשופ לסרבנים)

מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, אבקת שום (לתיבול רסק העגבניות, ואפשר להוסיף עוד תבלינים שאוהבים)

ירקות: גמבה – עשירה ביטמיןA  B ו-C, קישואים, פטריות

שמן זית

גבינה מלוחה

גבינה צהובה מגורדת

 

הוראות הכנה

חותכים כל פיתה ל-2 חצאים.

מערבבים את רסק העגבניות עם כפית שמן זית ותבלינים לפי הטעם (אצלנו מוסיפים מלח,סוכר, אבקת שום ומעט פלפל שחור).

מורחים את הרסק המתובל או הקטשופ על חצאי הפיתות.

מכינים את הירקות:

חותכים את הגמבה לפסים דקים.

את הקישואים מקלפים וחותכים לפרוסות דקיקות.

פורסים את הפטריות.

מברישים את כל הירקות במעט שמן זית.

כל ילד מקשט את הפיצה שלו בירקות שהוא אוהב לפי טעמו האישי.

לסיום אפשר לפזר מלמעלה מעט גבינה מלוחה ו/או צהובה  מגורדת.

אופים בתנור החם על גבי נייר אפיה, לעשר דקות או עד שקצוות הפיתה משחימים מעט.

 

שיהיה בתיאבון!

 

 

שלכם,

עטרה גולד
אמא לשתי בנות
חובבת בישול ואפיה
עוסקת בכתיבה

 


עוד באותו נושא

פעילות מגניבה עם אוכל

פעילות מגניבה עם אוכל שאפשר לעשות גם בממ"ד

יש הרבה זמן להמציא ולדמיין, ליצור ולשחק? כמה אפשרויות של פעילות מגניבה עם אוכל שאפשר לעשות גם בממ"ד. ואפשר גם להמציא משחקים לבד.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!