השבוע לפנינו עוגת גזר. ותראו לי ילד אחד שלא ירצה לראות טוב את העוגה החמה הזאת יוצאת מהתנור!

עוגת גזר

מאת: עטרה גולד

 

בטור שלפנינו נתרכז בבישול דברים טעימים, מהירים ולא מסובכים.

והכל עם שתי נקודות חשובות במיוחד:

הבישולים שלנו יהיו עם ערך תזונתי מוסף, והכי חשוב הילדים שלנו ממש-ממש יאהבו לאכול אותם ולהשתתף בהכנה.

מוכנים? 3 4 ו...

 

 

הסבירו לילד בהתאם לגילו ורמת הבנתו

השבוע לפנינו עוגת גזר.

הגזר, כידוע, הוא בצבע כתום.

ירקות כתומים מכילים הרבה קרטונואדים, שהם סוג של פיגמנטים שאחראים על צבעו של הגזר. פיגמנטים אלו מכילים בתוכם הרבה ויטמין A שחיוני לראיה ולשמירה על המערכת החיסונית.

ו... תראו לי ילד אחד שלא ירצה לראות טוב את העוגה החמה יוצאת מהתנור!

השתכנעתם ? יאאללה נתחיל לעבוד.

 

 

ונעבור למטבח

מצרכים:

3 בצים

3/4 כוס סוכר לבן

3/4 כוס סוכר חום

1 כוס שמן

1/2 1 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת אפיה

1 כפית קינמון (יאמי איזה ריח זה עושה)

4 גזרים מקולפים ומגורדים

100 גרם צימוקים

 

 

הוראות הכנה:

לחמם תנור ל-180 מעלות.

להקציף את הביצים ולהוסיף את הסוכר בהדרגה.

לאחר שמתקבל קצף בהיר להמשיך להקציף ולהוסיף את השמן.

להוסיף את החומרים היבשים.

לקפל בעדינות את הצימוקים אל תוך התערובת.

לצקת את התערובת לשתי תבניות כיכר.

לאפות במשך 40 דקות.

 

שיהיה בכיף ובתאבון!

 

שלכם,

עטרה גולד
אמא לשתי בנות
חובבת בישול ואפיה
עוסקת בכתיבה

 


עוד באותו נושא

"לביבות קרנבל" - המתכון שיאיר לכם את חנוכה

לביבות קטנות ומתקתקות, שהכי מתאים לחגוג עמן את הימים הצבעוניים של חנוכה!

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!