את הלהיט התורן הכניס הביתה בן זוגי, שמשחק עם הבורגול ביצירתיות וטוען ש"אי אפשר ליפול איתו, כל דבר יוצא טעים".
שלום וקיץ חם לכולם!
אין ספק שהקיץ בשיאו, וגם החום הכבד. עכשיו כשגם המדוזות כבר פה זה בטוח- החופש בשיאו! וכבר עוד מעט אנחנו בחצי הדרך. איך הזמן רץ כשמבלים במזגן...
ובקיץ יש לי תמיד את אותה הדילמה- אני יודעת שבכדי לשמור על האיזון ולאכול בריא, צריך לאכול גם מזונות חמים- קטניות, ירקות מבושלים, חלבונים (חומוס, שעועית) ועוד,
אלא שהמחשבה היחידה שעוברת לי בראש היא "איך אפשר לאכול משהו חם בחום הזה"?!
אז בקיץ הזה מצאתי פתרון!
את הלהיט התורן הכניס הביתה בן זוגי, שמשחק עם הבורגול ביצירתיות וטוען ש"אי אפשר ליפול איתו, כל דבר יוצא טעים".
בורגול (בניגוד לאורז, קוסקוס ועוד) מאוד טעים כשהוא קר, קל מאוד להכין אותו ואי אפשר לפשל, והכי חשוב- אפשר להוסיף לו כל מה שתרצו! כל ירק שיש בבית, גם פירות ואפילו פירות יבשים.
ארוחה נפלאה גם להכנה בצוותא וגם לאכילה.
לבורגול גם הרבה ערכים תזונתיים חשובים ובסיסיים: חלבון, סידן ועוד...
המצרכים
2 כוסות בורגול
2 גזרים
2 מלפפונים
2 עגבניות
2 פלפלים אדומים
חופן (לפי הטעם) עשבי תיבול: פטרוזיליה, בזיליקום, עירית ועוד.
* כל ירק אחר שיש לכם בבית או שעולה על דעתכם...
אופן ההכנה
בזמן שהבורגול מתבשל....
אפשר לגוון ולשנות את הירקות כאוות נפשכם, זה יוצא טעם בכל מקרה!
יום הפוך
במקום ירקות אפשר להוסיף לבורגול פירות חתוכים ו"לתבל" במיץ תפוזים, סילאן וקוקוס.
שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים (לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות יחודיות לילדים
https://hagaroz.com
עוד באותו נושא
לכבוד יום העצמאות המתקרב עלינו לטובה, החלטתי לשתף אתכם בהדרכה מפורטת להכנת העוגה החגיגית הזו.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...