הנה מתכון בו אין צורך בהכנות מיוחדות אלא להיפך, מה שנמצא בבית- עדיף שנשתמש בו, כך ששום דבר לא ייזרק

פשטידת מה שיש

שלום ולפני חופש שמח,

שנייה לפני שהחופש מתחיל, או תחילת החופש עבור הגדולים, לפניכם מתכון פשוט פשוט, שהגדולים יכולים להכין בעצמם אם ההורים עסוקים עם הקטנים,

והצעירים יוכלו להכין בשיתוף עם ההורים, סתם כארוחה של יום חול.

אין צורך בהכנות מיוחדות אלא להיפך, מה שנמצא בבית- עדיף שנשתמש בו, כך ששום דבר לא ייזרק, אלא יהפוך לארוחת מלכים.

  • בשביל המקוריות, ניתן לאפות את הפשטידה בכוסות אישיות, כוסות נייר של שתייה חמה (לא קלקר, אלא נייר).
  • ממלאים כל כוס עד החצי בבלילת הפשטידה ואופים עד שמשחים.

 

המצרכים

כוס ירקות שנשארו לכם מקופסת שימורים או מתבשיל, או קפואים (תירס/ פטריות/ אפונה/ ברוקולי מבושל/ קישוא מבושל ועוד ועוד)

2 כפות שמן קנולה

2 כפות קמח תופח

1 ביצה

רבע כוס חלב

3 כפות קוטג‘/גבינה לבנה/שמנת חמוצה

חצי כפית מלח

קורט פלפל

חצי בצל מטוגן (חותכים בצל לחתיכות קטנות ומטגנים עד שמשחים)

 

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים, טועמים אם יש מספיק מלח (ולא יותר מדי...).

משמנים תבניות קטנות (או כוסות קפה חד פעמיות) עם נייר סופג ושמן.

ממלאים תבניות – לא עד הסוף!

אופים כ15 דק‘ או עד שמשחים.

מחכים שיתקרר (כ-15 דק‘), ואוכלים בתיאבון!

 

 

בתאבון!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים (לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות יחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

מתכון דל שומן לחנוכה

עוגת תפוחי אדמה וקוטג תחליף נהדר ומרשים ללביבות תפוחי אדמה

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!