קצת לפני שהחורף נגמר ושנייה לפני דיאטת בגדי הים, אני רוצה לשתף אתכם במתכון מפנק מפנק, והכי קל שיש: סופלה שוקולד
שלום לכולם וסופשבוע מקסים,
כנראה שכמו כל סופי השבוע בזמן האחרון (כמעט), גם סוף השבוע הזה חורפי וקריר, ושוב צריך להישאר בבית...
אז קצת לפני שהחורף נגמר ואיתו גם הנשנושים האינסופיים וכל התירוצים (קר וגשום, ואין מה לעשות...) ושנייה לפני שכולם פוצחים בדיאטת בגדי הים, אני רוצה לשתף אתכם במתכון מפנק מפנק, והכי קל שיש.
במסעדות קוראים לו סופלה (כזה שנוזל מבפנים כשנועצים בו כפית), בשפה המקצועית נקרא פונדנט.
המתכונים של סופלה תמיד כרוכים בהמון הכנות, הקצפות, הפרדות ביצים ועוד שלל טכניקות מסובכות. אולם, המתכון שלפניכם פשוט מאין כמוהו, ללא הקצפות והפרדות, רק ערבוב, קירור ואפייה.
לאלרגים או לנמנעים מגלוטן- היות ויש במתכון זה כמון מועטה של קמח רגיל, אין בעיה להחליף אותו בקמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה, השינוי לא מורגש בטעם.
הסוד כאן הוא לערבב כמה שפחות, או בדיוק כמה שצריכים. זה אמנם לא המתכון הכי דיאטטי, אבל יש בו מעט מאוד קמח ושוקולד משובח (עליו כבר דיברנו רבות...).

ונעבור למטבח
פונדנט שוקולד (בערך 8 מנות סופלה בתבניות קאפקייקס גדולות)
המצרכים
200 גר‘ חמאה
200 גר‘ שוקולד מריר 60 אחוז
100 גר‘ אבקת סוכר
4 ביצים
50 גר‘ קמח
קוביות שוקולד לבן (להחביא בסופלה לפני האפייה- לא חובה)
אופן ההכנה
בתיאבון!
שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com
עוד באותו נושא
בחג פורים של השנים האחרונות הפכו השמחה והמאכלים לחגיגה קולינרית אמיתית
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...