רגע לפני שהעונה החורפית עוזבת אותנו החלטתי לשלב בין שתי העונות וליצור לילדנו ממרח מזין, משביע עם מתיקות שערבה לחיך
הבטטה היא ירק מלא ויטמינים ומינרלים ומתאימה מאוד לעונת החורף.
אז רגע לפני שהעונה החורפית עוזבת אותנו לטובת עונה אביבית יותר, החלטתי לשלב בין שתי העונות וליצור לילדנו ממרח מזין, משביע עם מתיקות שערבה לכל חיך.
מצוין למריחה על פרוסת לחם שיפון או על כל מה שנמנה עם לחם/קרקר בריאות.
הסבירו לילד בהתאם לגילו ורמת הבנתו
ממרח ביתי הוא התשובה לאותם אנשים המחפשים את השליטה על מה שנכנס לגופם.
הממרח הביתי הוא טבעי, כל עוד משתמשים בחומרי גלם איכותיים וכמו כן בדרך כלל הוא מכיל רכיבי תזונה בעלי השפעה טובה ומיטיבה עם מערכות שונות בגוף.
בממרח הפעם אנו נשתמש הפעם בממרח קשיו. הקשיו ידוע בתכולת חלבון גבוהה, ויטמיני B, אשלגן, אבץ ומגנזיום.
הוא תורם לתפקוד תקין של מערכת העצבים והשרירים, בונה עצמות ומחזק שיניים. לעור בריא ולשיער מלא.
ונעבור למטבח
ממרח בטטה ותאנים
מצרכים:
בטטה אחת גדולה
2 כפיות של ממרח קשיו (ניתן להמיר את הקשיו בטחינה גולמית משומשום מלא או בשקדייה, המוכרת יותר. אני בחרתי בקשיו מכיוון שיש לו מתיקות טבעית ועדינה והוא משתלב נהדר עם יתר המרכיבים).
4 תאנים יבשות וקצוצות
1/4 כוס מים חמימים
דבש
קינמון
אופן ההכנה:
לקלף ולפרוס את הבטטה ולבשל אותה עד להתרככות.
במעבד מזון חשמלי מערבבים את הבטטה המבושלת
עם ממרח קשיו עד לקבלת מרקם חלק.
רצוי להוסיף מעט מים מהסיר בישול של הבטטה.
לזרוק פנימה את התאנים הקצוצות.
להזליף מעט דבש וקורט קינמון
ולערבל בשנית עד לקבלת מרקם אחיד.
בתאבון.
צמרת בן דוד
נטורופתית והרבליסטית קלינית N.D , CI.H
דוא"ל: tosaf.tvuna@gmail.com, טלפון: 054-2395574
עוד באותו נושא
החל משנת 1995 ב 25.10 מדי שנה חוגגים כל אוהבי הפסטה סביב שולחנות ברחבי העולם את "יום הפסטה הבינלאומי"
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...