ספר חדש של הפסיכולוגית הקלינית הדס אגוזי-פרקש מציע כלים פרקטיים ליצירת חוסן אישי אצל נשים לאחר לידה.
"התקופה הראשונה לאחר הלידה היא המאתגרת ביותר, סוערת ורבת תהפוכות. אין בה שוברי גלים שעוצרים את הגאות ולעתים היא מאיימת להציף. נחת היא מילה רחוקה מחוויית היולדת הטריה, שארוזה בעטיפה המושכת של חופשת הלידה אבל מרגישה יותר כמו לוחמת לא מנוסה בגיבוש לסיירת שאין לו סוף.
המעבר להורות כרוך בפרידה מהרבה הרגלים ואורחות חיים, פרידה משעות שינה רציפות, מזמן לחברים ולפנאי, מספונטאניות ומשליטה. חוסר הידיעה וחוסר הוודאות לגבי הבאות מנוגדים לצורך הבסיסי שלנו בביטחון והתחושה כי הקרקע נשמטת מתחתינו עלולה לייצר תחושות קשות אצל הורים בתחילת הדרך".
הדס אגוזי פרקש, פסיכולוגית קלינית מומחית ומאמנת אישית וארגונית בכירה המתמחה בחוסן אישי, מוציאה לאור את ספרה הראשון "פעימות אם, מדריך לאם לאחר לידה" המציע כלים ליצירת חוסן אישי גם בתקופה המאתגרת שלאחר הלידה.
את הספר כתבה הדס במהלך חופשת הלידה עם איתן בנה השלישי, והוא כולל סיטואציות מוכרות ולא פשוטות מהשנה הראשונה שלאחר הלידה שהיא חוותה ומשתפת בהן את הקוראות. "פעימות אם" הוא ספר חשוב לכל אם בתקופה הראשונה שלאחר הלידה, ונוגע באתגרים היומיומיים שאיתם היא מתמודדת. הספר ממוקד בחוויות האישה, ברגשותיה, בקשיה ובחלומותיה ומשלב כלים מעולמות הפסיכולוגיה והאימון האישי.
"פעימות אם" משלב ידע מחקרי עם ניסיון אישי ודוגמאות אישיות של המחברת, שמעודדות את הקוראת לאמץ את ההמלצות של אגוזי פרקש כאם, בת זוג ואשת מקצוע.
הספר מחולק לפרקים קצרים שכל אחד מהם עוסק בהתמודדות או סוגיה אחרת שמאפיינת את השנה שלאחר הלידה. בין שלל הפרקים תמצאו פרקים שעוסקים בהנקה, דיכאון אחרי לידה, הפלה, מתי לחזור לעבוד, בדידות, תשישות, קורבנות, פגעי הגוף, זוגיות ועוד ועוד. בכל פרק מופיעה שאלה ברורה שתסייע לקוראת לבחור בחירות מספקות ומותאמות לה בחייה החדשים, תשקיט רעשים ופחדים ותחזק אותה.
להשיג ברשת סטימצקי
עוד באותו נושא
האם לגשם יש ידיים? האם גם לבעלי החיים יש גן וגננת? איך נראה ראשו של ההר? מדוע זקוקה הרגל לכף?
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...