לקראת חג הפורים, מזהיר ד"ר שוקרי קסיס, מנהל מחלקת הפלסטיקה במרכז הרפואי זיו, כי תחפושות ומשחקים שאינם עומדים בתקן...
לקראת חג הפורים, יש לשים לב: תחפושות ומשחקים שאינם עומדים בתקן מכון התקנים, עלולים לגרום לנזקים חמורים !
ד"ר קסיס אומר, כי מידי שנה מגיעים למרכז הרפואי זיו, ילדים הסובלים מפציעות וכוויות בדרגות שונות, כתוצאה משימוש ומגע עם חומרים מסוכנים המציפים את השוק מהם עשויות תחפושות לא בטיחותיות ודליקות ומשחקים שחלקם מסוכנים כמו פיקות ונפצים.
ד"ר קסיס אומר, כי הפגיעות השכיחות הן כוויות ידיים בדרגות שונות, הנגרמות כתוצאה מפגיעת נפצים. לעיתים, נדרש רק חיכוך מזערי בכדי להדליק את הנפצים ולגרום לנזק.
ד"ר קסיס מסביר, כי בנוסף לנפצים יש להיזהר מתחפושות העשויות מחומרים דליקים כגון צמר גפן או קרטון.
מספר עצות מד"ר קסיס מהמרכז הרפואי זיו - כיצד לעבור את חג פורים בבטחה:
לאתר מרכז רפואי זיו - http://www.ziv.org.il/
עוד באותו נושא
ילדים גדלים מאד מהר. עיצוב החדר שהתאים להם כתינוקות, לא יתאים בהכרח כשהם הופכים לפעוטות או ילדים קטנים. לכן, חשוב מלכתחילה לעצב את חדר הילדים בצורה שתתאים למהלך גדילתם כמה שניתן.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...