ספר מרתק העוסק בתופעה חשובה מאין כמוה, פסיכולוגית וחינוכית, אשר עד היום כמעט שלא זכתה לתשומת לב: תופעת התלמידים "משיגי היתר" – מחוננים.
הספר "מעבר לגבול היכולת - משיגות יתר - מקורותיה והשלכותיה" מתבסס על עבודת הדוקטורט של ליאת פולוצקי, שכיהנה במשך שנים כמנהלת הפרויקט לאיתור מחוננים מטעם משרד החינוך והתרבות. ליאת ביצעה מחקר מקיף ביותר על התופעה, מקורותיה והשלכותיה הפסיכולוגיות והחברתיות של תופעת "משיגות יתר".
תלמידים בעלי הישגים נחותים תמיד הטרידו את המערכת, מחקרים רבים נערכו אודותם ומאז ומתמיד ניסו לבדוק את הסיבות לחוסר הצלחתם. דווקא מסיבה זו, מחקרה של פולוצקי הוא מרתק ומרענן באופן מיוחד באופן בו הוא מציג דווקא את התלמידים משיגי היתר והמחוננים, על שלל האתגרים שכרוכים בחייהם שלהם ובמחיר הכבד אותו הם משלמים.
עד כמה נכון לדחוף את הילד למצויינות?
עד כמה נכון לדחוף את הילד למצויינות? כיצד ישפיעו עליו מבחני איתור המחוננים הנערכים בכיתה ב? האם יש קשר למיקומו של הילד במשפחה (בכור, ילד סנדוויץ וכד‘) או אולי למגדר על מידת הישגיות? בכל השאלות האלה עסקה פולוצקי במחקרה והיא עונה עליהן בהרחבה בספרה, בשפה רהוטה ובצורה מרתקת לכל קורא, הורה או איש מקצוע.
ואם אתם במתח לגבי המסקנות העולות מן המחקר ארוך השנים: "הקרבת הילד על מזבח הישגיו הלימודיים, יותר מאשר משרתת אותו היא משרתת את סביבתו", כותבת פולוצקי וקוראת להורים להימנע מלדחוף את ילדיהם למטרות ולהישגים שמעבר ליכולתם ומזהירה גם את הממסד הבית-ספרי מפני עידוד התופעה בקרב התלמידים.
לפרטים נוספים: http://www.kibutz-poalim.co.il/beyond_the_limits_of_ability
עוד באותו נושא
הבן שלך לא סובל מ"קשב וריכוז" אלא פשוט מעדיף משחקי מחשב על ש"ב, או שומו שמיים – קצה קשה לו רגשית עכשיו...
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...