יום העצמאות מתאפיין אצלנו הישראלים בעשן ובשר, אם לא אכלנו בשר מדמם בתוך פיתה דביקה עם ערימות של סלטים שנוזלים לכל עבר, לא הרגשנו שמלאנו את מצוות החג... אבל-

אבל יש בינינו כאלה שדואגים קצת יותר לגוף ולבריאות שלהם או כאלה שיותר אכפת להם שבעלי החיים יישארו בחיים ולא יסבלו והם מעדיפים להכין לעצמם שיפודי ירקות טעימים ובריאים ולא לגעת בכל האדום האדום הזה. בכל שנה יש כמה כאלה, שאם בכלל מגיעים הם יושבים בדרך כלל בצד, סולדים מריח הבשר ואוכלים את הסלט שלהם בקופסא שהביאו מהבית...

 

אז השנה אנחנו עושים לזה קץ! הטבעונים ישתלטו על המנגל ראשונים, יכינו טופו, פטריות טריות ושמנמנות, שיפודי בטטה, קישואים, חצילים, קבבונים שעשויים מ-100 אחוז חומרי גלם על טהרת הצומח, ואוהבי הבשר... יצטרכו להמתין בצד, ולהתאפק לא לאכול לחבריהם את הארוחה עד שהבשר שלהם יהיה מוכן... בתאבון!

 

שיפודי ירקות

2 קישואים ירוקים

בצל סגול

חופן עגבניות שרי

סלסלת פיטריות

חומרים למרינדה

כוס שמן זית

כף שום כתוש

פלפל

פפריקה

חופן טימין

כפית סילאן

לשפד על שיפודי עץ שהושרו קודם במים עם מעט מלח (כדי למנוע הישרפות), להבריש במרינדה, להניח על המנגל וליהנות המון! (אפשר לכבד קצת רק אם רוצים).

 

קבבונים

2 כוסות טבעול טחון

3 פרוסות לחם

1 בצל גדול

3 כפות קמח חומוס

לתיבול: מלח פלפל כמון פפריקה וכמון

לשים בקערה את הטבעול, משרים את הלחם במים סוחטים ומצרפים לקערה, מטגנים את הבצל מגורד דק ומצרפים, מגרדים את תפוח האדמה, סוחטים ממנו עודפי נוזלים ומוסיפים לתערובת, מוסיפים את שאר המרכיבים, מצננים כשעתיים במקרר. יוצרים קבבונים - ומניחים על המנגל.

 

סטייק פורטבלו

פטריות פורטבלו גדולות, בשרניות וטריות.

מסירים מכל פטריה את ה"רגל", ומברישים משני הצדדים בנדיבות במרינדה שהכנו מראש משמן זית, שום כתוש, עלי טימין טריים, מלח ופלפל, פפריקה מתוקה ומעט סילאן.

מניחים על המנגל כשהחלק הפנימי (עם החור בו הייתה פעם "רגל" הפטריה) כלפי מעלה, 2-3 דקות מכל צד.

 

תירס חם

קלחי תירס טריים ובשרניים, נקיים מ"שערות" כל אחד מגולגל בנפרד בתוך נייר כסף. להניח על המנגל (מדי פעם לסובב) או לזרוק במדורה (לא לשכוח איפה...). לוקח לתירס כ 20-30 דקות להיות מוכן.

אפשרות אחרת היא לבשל קודם את התירס בסיר, ורק לצרוב אותו על המנגל לאחר מכן לחימום כדי לקבל את הניחוח הסופי.

 

ולקינוח: מרשמלו "על האש"

אז אחרי שהתאבלתי קשות על כך שמרשמלו זה בכלל לא טבעוני, ושלא אוכל לצרף אותו לכתבתי זו, נודע לי שקיימים בהחלט גם מספר מותגים של מרשמלו שהוא כן טבעוני (ומי שממש רוצה להקפיד יכול גם להכין בעצמו מרשמלו בבית), לכן לסיום אמליץ, למי שעוד יש מקום בבטן, על שיפודי מרשמלו כיפיים שיעשו שמח לכל הילדים!

 

 

חג שמח!

 

 

שלכם,

ליאת גולדשטיין
האמא של אמאבא

 

Save

Save

Save


עוד באותו נושא

מי שולט/ת???

כמה שליטה יש לתינוק שלנו על החיים שלו? איך נוכל להתחשב בצורך שלו לחוש שליטה במתרחש ומה זה תורם

גם אמא וגם עצמאית – על אמהות בעסקים ועל מהות העצמאות

להיות אמא וגם בעלת עסק עצמאי יכול להיות נהדר, אבל לא מתאים לכל אחת. בואי לראות אם יש לך את זה!

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?