לכבוד חג שבועות אני רוצה לשתף אתכם במתכון קלאסי לעוגת גבינה, חגיגה לבנה אמיתית על השולחן שלכם, והפעם הלכתי על המתכון הכי קליל, שתמיד יצליח לכם! זכרו: החל מרגע ההגשה לא סופרים קלוריות.

הקדמה קטנה לגבי הבסיס של העוגה, יש מספר שיטות וטכניקות לגבי הבסיס של העוגה, ואני מציע שתלכו ותעופו עם הדמיון. אני בחרתי בפתרון הכי קליל, בצק פריך מתוק,שאותו ניתן להכין לבד בבית לפי המתכון שלי או פשוט לקנות מוכן מהסופר.

 

מרכיבים לבסיס:

בצק פריך מוכן – רוכשים בכל סופר

מרכיבים למילוי :

500 גרם גבינה סקי  5%
200 גרם גבינת שמנת עתירת שומן - 25% לפחות
מיכל יוגורט או שמנת חמוצה - 200 מ"ל
5 ביצים
2 חלמונים - תוספת חלמונים תורמת לצבע יפה וגם לקשירה של החומרים בצורה מעולה
180 גרם סוכר
שקית שלמה אינסטנט פודינג וניל

שלבי הכנה:

מרפדים את תחתית התבנית שלנו בבצק פריך ואופים 15 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, התחתית אמורה להיות זהובה, ולא כהה מדי, מכיוון שמצפה לה עוד אפיה ממושכת לאחר מכן.

בינתיים, עד שהבסיס שלנו נאפה, מכינים את המילוי: לקערת המיקסר משלבים את כל החומרים יחד, ופה הטיפ שלי, גם כשנראה לכם שטרפתם מספיק, טירפו עוד, הנחישות והסבלנות שלכם בשלב הזה יבטיחו הצלחה עם העוגה, ולכן ממליץ על טריפה/הקצפה של 10-12 דקות במהירות בינונית- גבוהה .

ברגע שהבסיס מוכן, יוצקים את המלית על גבי הבסיס, עד כמעט לסוף הגובה של התבנית, העוגה תצנח מעט לאחר שתהיה מוכנה, אז אין חשש למלא עד סוף גובה, מכניסים קערה רחבה עם מים רותחים אל תחתית התנור, כך שתיווצר לנו אווירה לחה בתנור שתאפשר לעוגה ליהנות מסביבה מלאת אדים, וכך העוגה תצמח בקלות.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15 דקות, לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל 150 מעלות לעוד חצי שעה, לאחר מכן מכבים תנור ומשאירים את העוגה בפנים, עם דלת סגורה, לעוד 15 דקות.

מה שעשינו עכשיו מכונה בשפה מקצועית "קירור הדרגתי", כדי לא לגרום להלם, העוגה עדינה, מלאת לחות ואדים ולכן יש לבצע "קירור הדרגתי", ברגע שהיא נחה בתנור מכובה, והטמפרטורה מעט ירדה בתנור, מוציאים ומשאירים בחוץ, בשלב הזה משאירים את העוגה בחוץ לחצי שעה ואז אפשר להכניס למקרר כשהעוגה מכוסה כמובן, סיימנו את הקירור ההדרגתי, ובעקרון העוגה צריכה להתייצב במקרר למשך 3-4 שעות לפני הגשה.

 

 

חג שמח ובתיאבון!!

 

 

שלכם,

סער

 

 

על הכותב:
סער אהרוני,
קונדיטור
מנהל קבוצת "נתניה מבשלת"

 

עוד באותו נושא

דפדפי שומשום

קבלו גרסה קלילה ודקה של חטיפי שומשום, קלים ומהירים, שאפילו ילדים יכולים להכין לבד!

קינוח כוסות טבעוני לפסח

לפניכם מתכון לקינוח כוסות שוקולדי מעולה, ומה שמפתיע: טבעוני לגמרי! המתכון ממש קל להכנה ומתאים גם לפסח.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?