טו בשבט זה החג של אוהבי הפירות היבשים, חגיגה צבעונית, טעימה, והאמת - גם בריאה.

אז נכון שפירות יבשים הם יקרים מאוד, כמעט כמו זהב, אבל למי אכפת, טו בשבט יש פעם בשנה ומגיע לנו לפנק את עצמנו ואת המשפחה והחברים...

 

מרכיבים:

100 גרם צימוקים

100 גרם אגוזי מלך שבורים גס

5-6 משמישים מיובשים חתוכים דק

חמוציות- לפי הטעם

אופציות: גרעיני חמניה / דובדבן מסוכר

ובאופן כללי: תנו דרור, אם יש פירות יבשים שאתם אוהבים - אפשרי לשלב בהחלט.

100 גרם חמאה

חצי כוס סוכר

2 ביצים גודל L

כף תמצית וניל

גרידה מלימון גדול

כוס ורבע קמח רגיל - 190 גרם קמח

כפית וחצי אבקת אפיה

 

תהליך הכנה:

בשלב ראשון נכין את הבצק, נשלב את החמאה ואת הסוכר בעזרת כף עץ, נאחד בתנועת מעיכה עד שנגיע למרקם חלק ואחיד.

 

כעת נוסיף את הביצים בבת אחת ונטול לאיחוד חומרים, נשלב גם את תמצית הווניל וירידת הלימון ואחד חומרים.

 

נוסיף את כל כמות הקמח ואת אבקת האפייה, נערבב, המסה תהיה דחוסה ואחידה יותר, כעת נוסיף את הפירות היבשים שבחרנו.

 

נכין מגש אפיה עם נייר אפיה, נחלק את כמות הבצק ל 2 גלילים. יהיה קצת קשה, מכיוון שמדובר בבצק דחוס וסמיך, אז כדאי להיעזר במרית או כף גדולה מקומחת מעט וליישר את דפנות הגלילים ולהקנות להם צורה אסטטית ככל האפשר, סך הכל איך אסתטיקה זה חלק מהעניין.

 

נכניס את המגש לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, בתחילה נאפה למשך חצי שעה, מכן, נוציא את המגש ונשים לצינון של 10 דקות נוספות מחוץ לתנור.

 

לאחר המתנה קצרה חיתכו מכל גליל פרוסות בעובי של עד 2 ס"מ ,סדרו את העוגיות בצורה יפה על המגש, והכניסו שוב לתנור, הפעם לאפייה של רבע שעה ולא יותר – או עד שהביסקוטי מקבל גוון זהוב מושלם.

 

 

שלכם,

סער

 

 

על הכותב:
סער אהרוני,
קונדיטור
מנהל קבוצת "נתניה מבשלת"

 


עוד באותו נושא

פריחת השקדיה-הבריאות בשקד

פריחת השקד מוקדמת לפריחת שאר פירות הקיץ ומכאן שמו "שקד" כי שוקד וממהר הוא להתהדר בבגד פריחה מקסים ומיוחד

יצירת עץ אכיל לט"ו בשבט

רעיון ליצירה באוכל לקראת חג האילנות, שלא תצריך אף אחד לצאת לקור ולבוץ אבל תשאיר טעם טוב בפה וחיוך על הפנים.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?