מה זה קאוצ'ינג? מה הכוונה  ב"אימון אישי"? מה זה מאמן אישי? מי צריך את זה בכלל? למה?

מי צריך בכלל אימון אישי?

לאחרונה אנו קוראים או שומעים לרוב ש"המטפלים והמאמנים ממליצים... " או "המטפלים והמאמנים טוענים". במאמר זה אנסה להסביר על קצה המזלג מה זה קאוצ‘ינג? מה הכוונה  באימון אישי? מה זה מאמן אישי? מי צריך את זה בכלל? למה?

שהרי אנחנו מדינה שחיה לפי אופנות והאופנה האחרונה בעולם הטיפול היא "אימון אישי" או כמו ששגור בשפה העברית "קאוצ‘ינג".

נתחיל מקצת ידע כללי:מושג הקאוצ‘ינג הגיח לעולם מענף הספורט – מהכדורסל האמריקאי. (שימו לב גברים – זו דווקא ממש שיטה שנועדה בשבילכם, הרי אתם אוהבים הכל כאן עכשיו ומהר – אבל זה כבר לכתבה אחרת...).

המאמנים שמו לב, שכאשר הם מחדירים לשחקנים קצת מוטיבציה רגשית, כאשר הם מתייחסים לנפש השחקן, כאשר יש הנעה רגשית וכשניתוח הפעולות שבוצעו במשחק הוא לא רק אסטרטגי אלא גם מקושר לעולם שמחוץ למגרש, תוצאות המשחקים טובות יותר וגם האווירה בקבוצה תומכת יותר, מגובשת ושיתוף הפעולה בין השחקנים גדל.

בעיקרון קאוצ‘ינג זהו תוצר של העולם המודרני שאנו חיים בו, המהיר, האינסטנט.

למי יש חשק להתחיל טיפול פסיכולוגי שדורש זמן רב, הכולל בתוכו תהליכים של הבנת הנפש על כל רמותיה. טיפול פסיכולוגי לא לוחץ על המטופל ולא דוחק בו ולכן אתה תמיד יודע מתי אתה מתחיל אבל אין לך מושג מתי תסיים. אדם שיש לו איזו שהיא בעיה, רוצה בעולם ה"ספידי" של היום, פתרון כאן ועכשיו. ובניגוד לציניות שזה אולי נשמע: זה הגיוני, נכון ויעיל.

לא תמיד חשוב לך לדעת שכל הבעיות שלך זה בגלל שהמורה בכיתה ג‘ לא הקשיבה לך כשדיברת....

מה שחשוב הוא זה שאת/ה יודע/ת שיש לך בעיה ואת/ה רוצה וצריך/ה לפתור אותה. האימון/הטיפול מכוון ליעדים באופן יישומי וביצועי, הוא עניני וממוקד במטרה. יחד ובעזרת המאמן/מטפל והאימון, "מפרקים" את הבעיה לגורמים, מזהים את החלק הדומיננטי שמפריע ומקבלים כלים פשוטים ויעילים לפתרון ועוד יותר מכך גם ליישום הפתרונות.

הצלחת התהליך נמדדת בעיקר בשל כך שהמטופל אינו תלוי במטפל/במאמן ומהרגע שהבין את הכלים ואת דרך היישום, נגמר תהליך האימון/הטיפול.

כך יוצא שזהו תהליך יעיל וקצר (ולכן גם זול יותר). אבל עם משמעות ואפקטיביות לחיים.

האימון יכול להתבצע בכל שלב בחיים ובכל תחום, אם זה קשור ליחסים של בינו לבינה, הורים וילדים, עובד מעביד , בינך לבין עצמך וכמו כן  כל נושא בתחומים האלה.

לדוגמא: את/ה מרגיש/ה תקוע/ה בחיים, או סתם  תחושה כללית לא טובה, לא בדיוק יודע/ת להגדיר ולומר מה זה, רוצה לעשות שינוי? או לפחות להרגיש יותר טוב. יודע/ת פחות או יותר מה תקוע, או שלא, לא ממש יודע/ת איך ל"צאת" מהמקום בו את/ה נמצא/ת.... המאמן/מטפל יזהה יחד איתך מה זה הדבר הזה שאתה מרגיש/ה ואילו מעשים צריך לעשות מבחינה פרקטית כדי להרגיש יותר טוב.

בכמה פגישות אתם פותרים את הבעיה הספציפית בעזרת "כלים" שבהם אפשר להיעזר ולהשתמש תמיד אם את/ה  מוצא/ת את עצמך באותו מצב בזמן אחר בחייך ואפילו בסיטואציה אחרת. לפעמים הבעיה יכולה להיות נקודתית וספציפית למשהו אחד ולפעמים היא יכולה להיות אותה בעיה שפוגשת אותך במצבים שונים בחיים.

חשוב מאד לציין שאינני מזלזלת ואילו לרגע בעולם הפסיכולוגיה על כל זרמיה, נהפוך הוא, זהו עולם ממנו צמחתי ואני מאמינה בו מאד. יתרה מזאת כל הכלים של המאמנים באים מהעולם והתורה של הפסיכולוגיה על כל גווניה בעיקר של הזרם הבהיווריסטי. אבל זהו לא שעור בהיסטוריה......אז נחזור לקאוצ‘ינג.

כיום  אנו מוקפים במגוון רב  של מטפלים ומאמנים, וכמו כן בסוגים שונים  של  שיטות טיפול/אימון ולכן על השאלה מי הוא מאמן טוב? רק את/ה יכול לענות.  בעיקרון , כל מי שלמד את מקצוע טיפול/ייעוץ/הנחייה/אימון ומחזיק בתעודה, כשיר לעבודה, אך הכי חשוב: שלך כמטופל/ת תהיה כימיה עם המטפל/מאמן שלך ושהשיטות בהן עובד המטפל "מדברות" אליך. אם את/ה אדם פרקטי ועניני לא תתחבר לשילוב של גוון רוחני בזמן טיפול/אימון וההפך.

ברמה האישית ובאני מאמין שלי, כולנו זקוקים מידי פעם לטיפול/אימון/ייעוץ או הכוונה בנושא מסוים. הרי אנחנו לא יודעים הכל ורחוקים משלמות. ומבחינתי, הראש,המוח, הלב  ונפש האדם זהו שריר וכמו כל שריר בגוף , רצוי וצריך להתייחס אליו ולאמן אותו, בדיוק כמו שאר השרירים שכולנו אוהבים לחזק  בחדר כושר.

אז תקראו לזה קאוצ‘ינג, אימון, טיפול, ייעוץ, או בכל שם אחר שהאופנה תחליט בשבילנו, העיקרון הוא אותו עיקרון ולכן מעכשיו לא רק פילאטיס או אירובי, רכיבה על אופניים, הרמת משקלות ושכיבות שמיכה. מעכשיו גם  כדאי למצוא זמן לשעת שיחה עם מאמן/ת אישי/ת או להצטרף לאיזו שהיא קבוצת תמיכה, כי תזכרו שגם ואולי בעיקר הנפש והלב  שלנו זקוקים לאימון.

 

על הכותבת:
טל בוקריס
יועצת, מנחה ומאמנת, בעלת מרכז "נונשקה" מרכז אישי נשי
קיבוץ סער
טלפון : 052-3226791
http://www.nunshka.co.il/


עוד באותו נושא

איך לעבוד וללמוד עם תינוק קטן בבית?

גם מי שעבדה מהבית קודם והטילה על עצמה משמעת, תגלה מהר מאוד שקשה להתרכז כשהתינוק החדש נמצא כל הזמן במרחק נגיעה

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!