מוצאת את עצמך מתווכחת עם בן הזוג על הטמפרטורה, או כועסת על חברה טובה כי אכלה לידך משהו עם ריח מוזר? את לא לבד. הורמונים הריוניים הם כמו צוות הפקה של תוכנית ריאליטי – דואגים שיהיה רגש, דרמה ועניין בכל רגע נתון.

זו לא אני, זה ההורמונים! איך לשרוד היריון בלי לריב עם כולם?

היריון הוא מסע מופלא, מרגש, מלא בציפייה – וגם מספק לא מעט רגעים שבהם עצבים, דמעות או התפרצויות צחוק בלתי מוסברות משתלטים על הסיטואציה.

אבל איך שורדים את זה בלי שהיחסים עם הסביבה יהפכו לשדה קרב? בכתבה הבאה תמצאי כמה טיפים שיעזרו לשמור על שלום בית (או לפחות למזער נזקים).

 

להבין שזו לא באמת את – זה הכימיה במוח שלך

למרות התחושה שהכול אישי, רוב השינויים במצבי הרוח לא קשורים באמת לאנשים שסביבך, אלא לתהליכים ביולוגיים של הגוף. הפרוגסטרון והאסטרוגן, שני ההורמונים שמככבים בהריון, משפיעים על מצב הרוח, על רמות האנרגיה ואפילו על התגובה הרגשית לכל סיטואציה.

אם את מרגישה שכל דבר קטן מקפיץ אותך – מעצבן, מרגש או סתם גורם לך לרצות לעבור לגור מתחת לשמיכה – זכרי שזה זמני. נסי להזכיר גם לסביבה שלך שזה לא הזמן לקחת דברים אישית, אלא פשוט להיות שם בשבילך.

לפעמים מספיק שבן הזוג יכין לך משהו טעים בלי לשאול שאלות, או שהחברה פשוט תקשיב בלי לנסות "לתקן" את ההרגשה.

 

תכנון מראש – כי כשאת רעבה, העולם כולו בסכנה

מצבי רוח קיצוניים הם דבר אחד, אבל כשמשלבים אותם עם רעב – זה כבר מתכון לאסון. אם פתאום כלום לא טעים לך, או להיפך – את לא יכולה להפסיק לחשוב על מאכל מסוים, כדאי להיות מוכנה לכך מראש. החזיקי בתיק חטיפים בריאים, ודאגי שבן הזוג יבין שכשאת אומרת "אני צריכה עכשיו גלידה מסוימת", הכוונה היא עכשיו, לא בעוד שעתיים.

אם יש לך הרגשה שדברים לפעמים יוצאים משליטה, כדאי להשתמש בכלים שעוזרים לך לעקוב אחרי השלבים השונים של ההיריון, ולוודא ששינויים קיצוניים תואמים את מה שמצופה בשלב הזה. מחשבון הריון למשל יכול לסייע להבין באיזה שלב בדיוק את נמצאת, ואילו שינויים הורמונליים יכולים להשפיע על מצב הרוח שלך כרגע.

לפעמים רק הידיעה שזה "נורמלי" עוזרת להירגע ומאפשרת לתת לעצמך מרחב להתמודד עם זה.

 

להציב גבולות – אבל גם לדעת לבחור את הקרבות שלך

משפחה, חברים ואפילו אנשים זרים מרגישים לעיתים קרובות שהם יכולים לתת עצות ולשאול שאלות חטטניות על ההיריון שלך. בין אם זו חמותך שמתעקשת לספר לך איך היה בתקופתה ("פעם לא היינו מפונקות עם כל הבדיקות האלה"), או חברה שמתעניינת "כמה עלית עד עכשיו?", לפעמים פשוט נמאס להסביר ולהתגונן.

אם יש משהו שממש מציק לך – אל תהססי להציב גבול ברור ולהגיד מה נעים לך ומה לא. מצד שני, לפעמים עדיף לבחור על מה שווה להתעקש ועל מה כדאי פשוט לגלגל עיניים ולהמשיך הלאה. הרי אין לך באמת כוח לבזבז אנרגיה על כל הערה מיותרת.

 

הומור הוא הנשק הכי טוב (גם אם זה צחוק מעצמך)

כן, לפעמים זה מרגיש בלתי אפשרי לצחוק על המצב כשאת מוצאת את עצמך בוכה מול פרסומת לסבון, אבל שמירה על פרופורציות יכולה להקל מאוד על הדרך. חפשי קבוצות או מאמרים שמדברים על הומור בהיריון, שתפי חברים בתובנות מצחיקות מהחוויה שלך, ואפילו רשמי לך ביומן רגעים מוזרים שקרו לך – כי בעוד כמה חודשים תצחקי עליהם (או לפחות תשתמשי בהם כתירוץ לחופשה!).

 

לסיכום, היריון הוא תקופה מאתגרת אבל גם מרגשת. עם הבנה של הסיטואציה, הצבת גבולות בריאים וקצת הומור עצמי, אפשר לעבור אותה בלי לריב עם כל מי שסביבך - או לפחות לצמצם את כמות הוויכוחים למינימום.

 

 

ושיהיה במזל טוב!!

 

שלך באהבה,

צוות אמאבא

 


עוד באותו נושא

פונדקאות – קצת סדר בבלגן

לרוב מגיעה ההורות באופן טבעי, אך לא תמיד. לעתים טיפולי הפריה מסייעים, אך יש כאלה שלמרות הטיפולים לא מסוגלים להביא בעצמם ילדים לעולם. האפשרות הבאה שעומדת לפניהם היא פונדקאות, במה מדובר ואיך בדיוק ההליך עובד?

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!