פירוק משפחה הוא אחד האירועים הקשים והמורכבים ביותר שאדם עשוי לחוות, המלווה במגוון רגשות עזים ואתגרים משפטיים ולוגיסטיים. מה יכול לעזור עם ההתמודדויות בזמן זה?
החלטה על פירוק התא המשפחתי מחייבת תקשורת פתוחה, כנה ואמפתית בין בני הזוג, תוך ניסיון להגיע להבנות הדדיות לטובת כל הנוגעים בדבר, ובמיוחד הילדים. פנייה לעורך דין לענייני משפחה עשויה לסייע רבות בהתמודדות עם ההיבטים השונים של תהליך פירוק המשפחה.
תקשורת פתוחה וכנה
תקשורת פתוחה, כנה ואמפתית בין בני הזוג היא המפתח להתמודדות מיטבית עם תהליך פירוק המשפחה. חשוב ששני הצדדים ישתפו ברגשותיהם, חששותיהם וציפיותיהם באופן בונה ומכבד. מומלץ לקיים שיחות עמוקות ומשמעותיות על מנת להבין טוב יותר את נקודת המבט של בן/בת הזוג ולחפש פתרונות משותפים. יש להקשיב בסבלנות, להימנע מלהאשים ולנסות לגשר על הפערים בצורה יצירתית. גם אם הפרידה היא עובדה מוגמרת, אפשר עדיין לפעול מתוך אחריות הדדית ומחויבות לשלום ורווחת כל בני המשפחה, ובעיקר הילדים. הדגש צריך להיות על מציאת הסדרים מקובלים על הצדדים ולא על "ניצחון" של צד אחד. שיח כן ופתוח יכול לסלול את הדרך לפרידה בדרכי שלום.
תכנון פרקטי משותף
יש לדון בפרטים המעשיים הנוגעים לחלוקת רכוש, משמורת ילדים, מזונות ועוד. מומלץ להיעזר ביועץ המתמחה בפירוק משפחות כדי להבטיח הסדר הוגן המתחשב בצורכי כל הצדדים. שאיפה לפתרונות יצירתיים וגמישים תקל על המעבר למציאות החדשה. ולכן חשוב מאוד להתייעץ עם מומחים וזאת על מנת לבצע תכנון איכותי ונכון המתאים בדיוק לצרכים של כולם.
שמירה על צרכי הילדים
חשוב ביותר להבטיח כי טובת הילדים נשמרת. יש להקשיב לדעותיהם ורגשותיהם ולערוך הסדרי משמורת המאפשרים מעורבות וקשר הדוק עם שני ההורים. גם אם קיימת מתיחות בין ההורים, עליהם להפגין יחס חיובי זה כלפי זה למען הילדים.
הפרדה בין זוגיות להורות
חשוב לזכור כי גם לאחר הפרידה נותרים שני הצדדים הורים משותפים. יש להפריד בין הקשר הזוגי לבין הקשר ההורי ולשמור על כבוד הדדי כהורים של הילדים. שיתוף פעולה בגידול הילדים יקל על ההסתגלות למצב החדש.
בירור זכויות משפטיות
מומלץ להיוועץ עם עורך דין לענייני משפחה כדי לברר את הזכויות והחובות המשפטיות בתהליך הגירושין. היועץ המקצועי יכול לסייע בגיבוש הסכם מאוזן והוגן העונה על צרכי כל הצדדים תוך מניעת סכסוכים מיותרים.
שמירה על תקשורת
חשוב לשמור על ערוצי תקשורת פתוחים גם לאחר הפרידה כדי לאפשר קבלת החלטות משותפות לגבי חינוך הילדים ועניינים משפחתיים אחרים. יש לפתח יחסי כבוד הדדיים כהורים נפרדים לטובת הילדים המשותפים.
פירוק משפחה הוא תהליך מורכב הדורש רגישות ואחריות מצד כל המעורבים. תקשורת בונה, תכנון משותף, התחשבות בצרכי הילדים ושמירה על כבוד הדדי יסייעו לעבור את התקופה בצורה מיטבית ולמזער נזקים לטווח ארוך. ייעוץ מקצועי עשוי לתרום רבות להליך חלק והוגן.
המון בהצלחה!
שלכם,
צוות אמאבא
עוד באותו נושא
היום הזה בו קיבלת לראשונה את התואר אמא, הוא גם היום בו רשמית הפכת להיות מלאת רגשות אשם וייסורי מצפון. מניסיון, זה נולד שם, יחד עם תינוקך. מאיפה הם צצים הרגשות האלה? מתי הם בעיקר מגיעים? והשאלה החשובה – למה?
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...