המחבלים שביצעו את הטבח האכזרי ב-7 באוקטובר, נשאו מצלמות שתיעדו את הזוועות שביצעו. התוכן אלים וקשה לצפייה, אך ממשיך להתפרסם ברשתות ולהיחשף לציבור, לעיתים גם לילדים שאינם מסוגלים להתמודד עם מראות כאלה.

הילד נחשף לתוכן אלים ברשת - מה עושים?

במקרה שהילד אכן נחשף וצפה בסרטון אלים ולא מותאם לגילו, מאד חשוב שאתם ההורים לא תילחצו, אלא תתייחסו למצב בצורה אחראית ותומכת. הנה כמה טיפים שכדאי לקחת בחשבון:

 

הישארו רגועים

בראש ובראשונה, הישארו רגועים. התגובה שלכם תיתן את הטון לתגובתו של הילד. הימנעו בכל מחיר, עד כמה שזה קשה, מלהראות כעס או פאניקה.

 

העריכו את התוכן

ראשית עליכם להבין בדיוק מה הילד ראה. אם התוכן האלים עדיין פתוח על המסך, נסו למזער או לסגור את החלון במהירות האפשרית. אם לא, שאלו את הילד על הסרטון, מה הוא מצא מטריד או מבלבל. זה יעזור לכם לאמוד את רמת ההבנה של הילד ואת התגובה הרגשית שהוא חווה. במידת הצורך כבו או הגבילו את הגישה לאינטרנט או למכשיר הספציפי שבו הילד נתקל בתוכן.

 

דיון המותאם לגיל

התאימו את השיחה לגיל הילד ולרמת הבשלות שלו. ספקו מידע והקשר המתאימים לגיל. ילדים צעירים יותר עשויים להזדקק להסברים פשוטים, בעוד שילדים גדולים יותר עשויים להפיק תועלת משיחה מפורטת יותר.

 

הקשבה פעילה

עודדו את ילדכם לבטא את מחשבותיו ורגשותיו. השתדלו להיות מאזינים סבלניים ואמפתיים לרגשותיו ואפשרו לו להתבטא ללא שיפוטיות. תנו לו לדעת שזה בסדר להרגיש מפוחד, נסער או מבולבל.

 

ספקו ביטחון

התאימו את ההסברים לגילו ולרמת הבשלות של הילד. ילדים צעירים עשויים להזדקק להסברים פשוטים יותר, בעוד שילדים גדולים יותר יוכלו להתמודד עם דיונים מפורטים יותר. הסבירו את המצב לגבי המלחמה או הרצח הנורא שהתרחש בצורה מותאמת לגיל, תוך הדגשה כי על אף שהאירועים קרו במציאות, הם היו חריגים ונדירים והסיכוי שיקרו שוב הוא נמוך. הרגיעו את הילד שכעת הוא בטוח ושאתם איתו.

 

הגדירו גבולות

דונו בחשיבותה של צריכת מדיה אחראית. הסבירו שלא כל התכנים מתאימים לילדים, וקבעו כללים או הנחיות לגבי תכנים שמותר או אסור לילד לצרוך. פקחו עין על זמן המסך של ילדכם ועל התוכן אליו הוא נחשף. השתמשו בבקרת הורים או בתוכנת סינון כדי להגביל את הגישה לתוכן בלתי הולם.

 

הציעו פעילויות אלטרנטיביות

עודדו את הילד לעסוק בפעילויות חיוביות ומתאימות לגילו שיכולות לעזור להסיח את דעתו מהתוכן המטריד ולקדם תחושת נורמליות. זה יכול לכלול קריאה, פעילות ספורטיבית, משחק או בילוי עם המשפחה.

 

במידת הצורך - חפשו עזרה מקצועית

אם הילד נראה מוטרד עמוקות לאחר הצפייה בתוכן האלים כגון סיוטים, חרדה חמורה או שינויים התנהגותיים, שקלו להתייעץ עם מטפל/ת או פסיכולוג/ית ילדים לקבלת הדרכה ותמיכה מקצועית.

 

חפשו תמיכה עבור עצמכם

טיפול בילד שנחשף לתכנים אלימים בזמן מצוקה יכול להיות מכביד מבחינה רגשית. אל תהססו לבקש תמיכה בעצמכם, בין אם מחברים, משפחה או אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש.

 

 

זכרו שילדים יכולים להיות מושפעים עמוקות מתכנים אלימים או מציקים, במיוחד בהקשר של אירועים בעולם האמיתי כמו מלחמה או פשעים אלימים. התמיכה וההכוונה שלכם כהורים ממלאת תפקיד מכריע בסיוע לעיבוד רגשותיהם ולנווט במצבים קשים.

 

 

בתקווה לימים שמחים יותר,

 

ליאת גולדשטיין
האמא של אמאבא

 


עוד באותו נושא

מה ה"מצב" אתכם?

ה"מצב" מטלטל את כולנו באופן אישי ומשפחתי. כמי שחשופים כל הזמן למסכים ולתקשורת, כולנו חווים את המצב...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!