אם יש נושא אופנתי שכולם מדברים עליו, היו בטוחים שבני הנוער כבר נתנו לו טוויסט שאף מומחה עוד לא העלה. אז אם נראה לכם ש ChatGPT או Midjourney זה עכשיו הקטע, כדאי שתדעו שאצל בני הנוער אלו החדשות של אתמול.
השבוע נפגשתי במסגרת הרצאה על יזמות, עם קבוצת נערים הלומדים בתכנית המצוינות של רשת אורט. חלקם במגמה המדעית הנדסית וחלקם לוקחים חלק כבר מכיתה ו‘ במסגרת העשרה של תכנית בר אילן. הם כמובן מכירים את הטרנדים החמים ויודעים לעבוד עם מנועי ה AI הפופולאריים, אבל הם כבר מזמן משתמשים בכלים הללו כדי להקל על משימות הלימודים ולפנות לעצמם זמן לדברים החשובים באמת.
ChatGPT – תכין שיעורי בית בבקשה
לשאלה המתבקשת, האם אפשר להשתמש בChatGPT להכנת שיעורי בית, ענתה לי אחד הבנות שאפשר, אבל לא צריך. פקודות הפרוממט מסורבלות ותהליך העבודה ארוך ולא יעיל. החברים הצעירים, מסתבר, כבר עובדים עם מנועים אחרים ופשוטים הרבה יותר. בהתחלה חשבתי שהם סתם משתחצנים ומנסים להרשים אותי, לכן ביקשתי הדגמה. להפתעתי קיבלתי תוך פחות מ 4 דקות עבודה להגשה על נושא מופרך שהעלינו באותו הרגע.
שאלתי האם ניתן להכין עבודת מחקר על שמשון הגיבור ולבחון את השפעותיו על התרבות המודרנית לעומת גיבורי העל שאנחנו מכירים מהקולנוע. התלמידים הפנו אותי לאתר בשם RYTR, שם הגדרנו, לאחר רישום קצר, את הנושא ואת השפה הרצויה. בלחיצת כפתור חולל האתר 3 מסגרות אפשריות לעבודה, מתוכן בחרתי את המעניינת ביותר. בחרנו ברמת יצירתיות בסיסית ובסגנון כתיבה ביקורתי וביקשנו מהאתר להרחיב בנושא. מיותר לציין שהעבודה דרשה עריכה ובדיקת עובדות קצרה, אך תאמה את דרישות התלמידים כעבודה שתקבל ציון גבוה.
האם יש למורים דרך למצוא מהיכן העתקתם את העבודה?
לשאלה הזאת הם היו מוכנים... מסתבר שהעבודה לא מועתקת משום מקום. זהו תוכן חדש לחלוטין המיוצר לפי דרישה. התלמידים גם הראו לי שניתן לבדוק את נושא הפלאגיט (גניבה ספרותית) ובמידת הצורך לשנות. הכלים קיימים, אנחנו רק צריכים לדעת להשתמש בהם.
מכאן המשיכו התלמידים בהפגנת יכולת מרשימה עוד יותר. הם הפכו את העבודה למצגת, וכדי להוסיף את אלמנט ה"וואוו!!!" הנדרש היום לכל הדגמה, הם דגמו את קולי במנוע הסאונד של Resemble.ai. באתר התבקשתי להקליט שישה משפטים ומשם הכל כבר נעשה אוטומטי ופשוט. את הטקסט הנבחר, הזינו התלמידים לאתר ובמו אוזניי שמעתי את עצמי מקריין טקסט שלם שמעולם לא ראיתי. האתר דורש מנוי אך ישנם גם מנועים חינמיים כמו Fliki.ai ועוד רבים אחרים.
מעבר להכנת עבודות ללא מאמץ, סיפרו התלמידים כיצד הם משתמשים בחלק מהכלים כדי להכין סרטוני טיקטוק בלחיצת כפתור. הם גם הראו לי הודעות הומוריסטיות שנשלחו בוואטסאפ בקולן של מורות או דמויות מוכרות מהטלוויזיה. תמונות המיוצרות במנועי ה AI הרבים ותכנים שמקדמים מוצרים מאתרי המכירות השונים מהם מרוויחים התלמידים כסף באמצעות קישורי אפיליאט (תוכניות שותפים עם חלוקת רווחים). אחד הנערים אפילו מפרסם ספרי ילדים באמזון – ספרים שמיוצרים אוטומטית ע"י אתר בשם Storywizard הכותב סיפורים ומאייר אותם לפי דרישה.
Blue willow – כל הזכויות שמורות
גם את התמונות המדהימות שלהם הם מייצרים במנוע אחר. בניגוד ל Midjourney בו יש הגבלת פקודות פרומט בשימוש החינמי ושאלת זכויות היוצרים שנויה במחלוקת, ב Blue willow הזכויות שייכות ליוצר התמונה ואין הגבלת שימוש. היתרון הנוסף הוא שכולם היום משתמשים ב Midjourney ולכל התמונות יש זהות מסויימת והתמונות המיוצרות ב Blue willow נראות שונות בנוף הנוכחי.
אז בזמן שאתם שומעים את כולם סביבכם מתלהבים מהאופנה האחרונה בחדשות, בדקו אצל הילדים שלכם מה הם עושים היום עם בינה מלאכותית. רוב הסיכויים שאתם מתלהבים מהדבר הלא נכון, מפחדים שהמכונות יחליפו אתכם ובכלל לא מבינים את הפוטנציאל. אתם מתלהבים מהאפשרויות הגלומות בבינה המלאכותית, ומתחת לאף שלכם, הילדים כבר כמה צעדים לפניכם נותנים למכונות לעבוד בשבילם ומרגישים לגמרי טבעי עם זה.
רוצים לנסות בעצמכם? הנה:
כתיבת עבודות: https://rytr.me/
הוספת קול להקראה: https://fliki.ai/ או: https://www.resemble.ai/
עריכת וידאו: https://www.capcut.com/
ספרי ילדים: https://www.storywizard.ai/
מנוע חינמי לייצור תמונות - https://www.bluewillow.ai
על הכותבת:
יעל פלד ינאי
עוד באותו נושא
כל מושבי הבטיחות לילדים בימינו מתוכננים בצורה מושלמת ולהגנה המקסימאלית על ילדינו. אך גם המושב הבטוח ביותר שקיים, לא מגן עליהם במאה אחוז. לכן ריכזנו עבורכם את מושבי הבטיחות המושלמים מהעתיד - שקיימים כבר היום.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...